Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V. [ Beta ]

13. 04. 2017. 20:51 >> 20:32
6

LAKO SA CEDEVITOM

Zvezda odbranila titulu

Košarkaši Crvene zvezde večeras su treći put uzastopno osvojili trofej u Jadranskoj ligi, pošto su u finalnoj seriji regionalnog takmičenja pobijedili Cedevitu sa 3:0.

"Crveno-bijeli" su večeras u trećoj utakmici u Zagrebu trijumfovali sa 77:61 (22:18, 24:21, 19:9, 12:13).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Dion Tompson sa 14 poena, dok je Marko Simonović postigao 13, a Nejtan Volters dodao je 11.

U ekipi Cedevite istakao se Toni Katić sa 12 poena, dok je Rašad Džejms dodao devet, a Marko Tomas ubacio je osam.

Zvezda je osvajanjem Jadranske lige izborila plasman u Evroligu i to će joj biti peta godina uzastopno u najjačem evropskom takmičenju.

Zvezda je osvajanjem Jadranske lige izborila plasman u Evroligu i to će joj biti peta godina uzastopno u najjačem evropskom takmičenju.

Zvezda je silovito počela meč, pa je poenima Kuzmića, Lazića i Mitrovića povela sa 8:0, a seriju "crveno-bijelih" je poslije tri minuta igre prekinuo Žganec.

Beogradski tim je čuvao prednost sve do dva i po minuta do kraja prve četvrtine, kada je Cedevita serijom 7:0 stigla do izjednačenja 14:14. Izabranici Dejana Radonjića su na prvi odmor otišli s prednošću od četiri poena, a tu dionicu "zatvorio" je Volters poenima uz zvuk sirene.

Cedevita je u drugoj četvrtini zahvaljujući, prije svega, šutu za tri poena uspjela da stigne do prvog vođstva na utakmici (31:28), ali je Zvezda vrlo brzo odgovorila sjajnom serijom od 13:0.

Beogradski klub je na poluvrijeme otišao sa sedam poena prednosti, a tu prednost je na početku treće četvrtine dodatno uvećao Dženkins - 53:39.

"Crveno-bijeli" su nastavili u istom ritmu, povećavali su prednost tokom treće četvrtine, da bi ona na početku posljednje dionice iznosila velikih 20 poena.

Bek "crveno-bijelih" Čarls Dženkins proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije plej-ofa Jadranske lige. On je na posljednje tri utakmice prosječno postizao 14,6 poena, uz 5,6 asistencija i 3,6 skokova.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније