Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

04. 04. 2017. 20:50 >> 00:30
10

ZVEZDA U FINALU

Budućnost nemoćna u majstorici

Košarkaši Budućnost Volija su i treću sezonu zaredom zaustavljeni na korak od finala ABA lige. ''Plavi'' su u majstorici polufinalne serije sa Crvenom zvezdom u Beogradu poraženi 82:59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8).

Zvezda je u prvom meču pobijedila sa 82:67, a potom je Budućnost u Podgorici slavila sa 63:57 i izjednačila na 1:1.

Crveno-bijeli će u finalu igrati protiv Cedevite, koja je bila bolja od Partizana, takođe, poslije tri meča. Prvi meč finala je na programu 10. aprila.

U redovima Budućnosti najbolji su bili Boris Savović i Džej Ar Rejnolds sa po 16 poena.

Najefikasniji u pobjedničkom timu večeras je bio Čarls Dženkins sa 17 poena, Marko Simonović je dodao 14, a Ognjen Kuzmić poen manje uz 10 skokova.

Zvezda je večeras zasluženo slavila, što pokazuje i statika. Aktuelni šampion regionalne lige bio je bolji u svim statističkim kolonama - postigli su više koševa za dva i tri poena, imali više realizovanih slobodnih bacanja, upisali više asistencija i ukradenih lopti.

Budućnost je na početku meča povela sa 8:5, ali su crveno-bijeli nakon toga serijom 13:0 preokrenuli rezultat i stigli do dvocifrene prednosti (18:8). Poslije više od pet minuta bez poena, Rejnolds je pogodio trojku i prekinuo seriju Zvezde.

Na prvi odmor se otišlo sa šest poena prednosti za Zvezdu, ali je Budućnost serijom od 8:0 na kraju prve i početkom druge dionice stigla do izjednačenja (21:21).

Gudurić je trojkom zaustavio seriju Budućnosti, nakon čega su izabranici Dejana Radonjića čuvali prednost koja je na kraju prvih 20 minuta iznosila šest poena (35:29).

Zvezda je na početku treće četvrtine vrlo brzo vratila maksimalnih 10 poena prednosti, a potom je tu prednost samo uvećavala.

Crveno-bijelima je "pomogao" i Boris Savović koji je zaradio tehničku grešku. Sa šest vezanih poena Simonovića Zvezda je otišla na 16 poena prednosti. Rejnolds je poslije nešto više od tri minuta igre u trećoj četvrtini pogodio trojku, odnosno prve poene Budućnosti u toj četvrtini, ali Amerikanac nije imao podršku saigrača. Dženkins i Simonović su nakon toga bili precizni za tri poena za velikih plus 20 za Zvezdu (53:33).

Zvezda je u jednom momentu imala i 23 poena prednosti, a u posljednju dionicu je ušla sa plus 16. Crveno-bijeli su u posljednjoj četvrtini kontrolisali rezultat i nisu dozvolili Budućnosti da se primakne i vrati u meč.

Atmosfera u dvorani u Železniku bila je izuzetno napeta, ali nereda nije bilo. Navijači Zvezde su u trećoj četvrtini jednom prilikom drmali koš kada je Rejnolds izvodio slobodno bacanje, pa je spiker morao da ih upozorava.

 

TOK MEČA:

1. četvrtina

Meč je počeo. Budućnost je postigla prve poene, Gordić za 2:0.

Odmah je na drugoj strani Dangubić preokrenuo trojkom, ali trojkom je uzvratio Suad Šehović za 3:5. Lazić je smanjio, ali kapiten "plavih" pogađa novu trojku za 5:8.

Zvezda je do polovine četvrtine preokrenula i koševima Kuzmića, Dženkisa i Mitrovića dođe do plus 5 (13:8).

"Plavi" su nastavili da griješe u napadu, a Simonović postiže koš za 15:8, nakon čega je Ilijas Zuros zatražio prvi tajm-aut na meču.

Budućnost nema rješenja za agresivnu odbranu Zvezde, "plavi" su bez poena skoro 5 minuta. 

Dženkis postiže drugu trojku za Zvzdu (18:8), a na drugoj strani Rejnolds prekida seriju domaćina od 13:0 na minut i po do kraja četvrtine (18:10). Ilić je smanji na šest poena razlike, nakon što je Simonvić realizovao samo jedno slobodno bacanje. 

Kraj prve četvrtine - 21:15

2. četvrtina

Rejnold nastavlja seriju "plavih" sa kraja prve dionice, a potom Popović pogađa nakon kontre - 21:19. radonjić primoran da zatraži tajm-aut.

Gudurić pogađa trojku u 13. minutu, ali Savović uzvraća za 24:23. Potom je Gudurić vezao četiri poena sa linije slobodnih bacanja (28:23), a Budućnost opet ulazi u loš period igre u napadu - skoro četiri minuta bez poena. 

Košgeterski post Podgoričana prekinuo je Klasen koji je pogodio slobodno bacanje za 28:24 na 3:15 minuta do pkraja poluvremena.

Dangubić ponovo dovodi Zvezdu na plus 6, ali i Savović pogađa za 30:26.

Ipak, u finišu poluvremena, zakucavanje Kuzmića, zatim i poeni iz kontra napada Dženkinsa za plus 8 - 34:26.

"Crveno-bijeli" pred odlazak na pauzu opet igraju agresivno u odbrani, Budućnost pokušava šutevima iz daljine, ali bezuspješno.

Na drugoj strani kuzmić donosi Zvezdi najveću prednost do sada - 35:26.

Savović pogađa trojku iz ugla u važnim momentima - 35:29. Zvezda nije iskoristila posljedni napad, tako da Budućnost odlazi na pauzu za 6 poena zaostatka.

Kraj poluvremena - 35:29.  

Nakon 20 minuta igre najefikasniji u ekipi Budućnosti je Savović sa 11 poena, Šehović je postigao 6 (dvije trojke), dok je Rejnolds ubacio 5. 

U Zvezdi nema igrača sa dvocifrenim učinkom - Gudurić 8  poena, Dženkins 7, Dangubić 5.

3. četvrtina

Počelo je drugo poluvrijeme, koje otvara Mitrović poenima za 37:29, a potom kuzmić pogađa slobodna bacanja za plus 10 - 39:29.

Savović je zbog prigovora zaradio tehničku grešku, nakon što mu je sviran faul kad je izgubio loptu. Zvezda je to iskoristila da dođe do najveće prednosti na meču (plus 16), Simonović pogađa oba slobodna bacanja, a potom i trojku - 45:29.

Rejnolds postiže veoma bitnu troku u 23. minutu - 45:32. 

Potom su prvo Dženkins a onda i Rejnolds na drugoj strani pogađali sa slobodna bacanja - 47:33.

Međutim, u narednom napadu Zvezdin Amerikanac pogađa za tri poena, a onda isto to ponavlja i Simonović za velikih plus 20 - 53:33, u 24. minutu.

Ponovo Rejnolds postiže trojku, na polovini 3. dionice - 53:36. Rejnolds su je potom svirana nesportska lična greška zbog saplićana Dženkinsa, koji pogađa oba šuta sa penala - 55:36.

Nastavljena serija Zvezde, Simonović ponovo pogađa za tri poena i donosi svom timu najveću predost do sada - 58:36. Nakon toga smanjio je Popović, ali pogodio je i Volters na drugoj strani, da bi Gordić i Savović novom trojkom smanjili zaostatak na minus 17- 60:43.

"Plavi" su nastavili seriju, prvo Gordić je pogodio, a potom i Popović, ali Bjelica sa 4 vezana poena ne dozovljava da se prednost Zvezde "istopi" da bi Volters zatim postigao koš uz slobodno bacanje - 67:49.

Četvrtina se završila poenima Ilića sa penala za 67:51.

4. četvrtina

Počela je posljednja dionica i to poenima Alekse ilića sa linije slobodnih bacanja nakon nesportske lične greške Bjelice - 67:53.

Međutim, Zvezda nastavlja u dobrom ritmu, prvo je pogodio Kuzmić a nakon njega i Volters za 71:53.

Savović vraća na drugoj srani, njegov 16. poen večeras - 71:56.

Budućnost je vezala četri poena, ali potom počela da griješi u napadu , pa su "crveno-bijeli" seerijom 11:0 obezbijedili pobjedu- 82:57

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније