Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

10. 04. 2017. 20:55 >> 20:40

NADOKNADILA MINUS 15

Veliki preokret Zvezde za vođstvo u finalu

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji Jadranske lige protiv Cedevite, pošto su danas kao domaćini pobijedili sa 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12).

Serija se igra na tri pobjede, a naredna utakmica je u utorak u 18.30, takođe u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

Zvezda je ubjedljivo pobijedila, iako je gubila sa 15 poena razlike. Najefikasniji u srpskom klubu bio je Čarls Dženkins sa 20 poena, po 14 su postigli Ognjen Kuzmić i Nejt Volters, a Milko Bjelica 13.

Utakmica je loše počela za domaću ekipu. Ništa u igri Zvezde nije funkcionisalo, što je Cedevita iskoristila i prije svega zahvaljujući Miru Bilanu poslije svega tri i po minuta došla do prve dvocifrene prednosti na meču - 14:4.

Postepeno su se razigrali Toni Katić, Luka Babić i Marko Tomas, što je Cedevitu odvelo do prednosti od čak 15 poena - 23:8.

Trener crveno-bijelih Dejan Radonjić je pokušavao da pronađe petorku koja je bila spremna da odgovori na igru gostiju, a to je dobio uvođenjem Voltersa i Bjelice.

Zvezda je u finišu prve i na početku druge dionice pronašla napadački ritam, ali zaigrala je čvršće u odbrani. Volters je imao nekoliko dobih odbrana, ali i proigravanja saigrača koji su bili precizni s distance, pa je tako Zvezda poslije duže vremena imala jednocifren zaostatak - 20:29.

Ekipa Dejana Radonjića nastavila je u istom ritmu, serijom 15:2, ali i glasnom podrškom u hali "Aleksandar Nikolić" stigla je do preokreta 35:31.

Igralo se koš za koš u narednim minutima, da bi Cedevita ipak u finišu druge četvrtine nakon nesportske Voltersa, a potom i greške prilikom prenošenja na protivničku polovinu do poluvremena došla na samo poen zaostatka - 45:44.

Za razliku od prvog poluvremena, Zvezda je znatno bolje počela drugi dio meča, serijom 7:0 stigla je do vođstva od 52:44. Cedevita nije imala napadačkog rješenja za čvrstu odbranu crveno-bijelih, ali i znatno bolju organizaciju napada koju su diktirali Dženkins i Volters.

Beogradski tim produžio svoju seriju na 15:3, kojom je stigao do vođstva od 60:47 i praktično već tada riješio utakmicu. Zvezda je u posljednjoj dionici bila loša na početku, ali je brzo vratila veliku prednost i lako utakmicu privela kraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније