Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

25. 04. 2024. 10:04 >> 10:05
Čitaj mi:

u vazduhu je bio osam sekundi

Kobajaši oborio rekord Štefana Krafta, letio 291 metar

Japanski skijaš-skakač Rjoju Kobajaši postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što je 37,5 metara više od službenog svjetskog rekorda, na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hindarfjol.

Kobajaši je pomicao granice letovima od 256, 259 i 282 metra tokom dva dana probnog takmičenja, a onda i postavio konačni rekord od 291 metar.

Kobajaši je uspio da obori prethodni svjetski rekord Štefana Krafta za 37,5 metara.

U vazduhu je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

„Dugo sam sanjao o ovom skoku. Oduvijek sam želio letjeti dalje od svih drugih i želim pomjerati granice“, rekao je Kobajaši nakon najdužeg leta u istoriji.

Japanski skakač je u karijeri već ostvario 32 pobjede u Svjetskom kupu, dva puta je bio ukupni pobjednik, ima zlatnu i srebrnu medalju s Olimpijskih igara 2022, a tri puta je osvojio i Novogodišnju turneju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније