Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

10. 09. 2016. 21:18 >> 22:46
2

KOŠARKAŠI ZADOVOLJNI

"Igramo odlično od početka kvalifikacija"

Crnogorski košarkaši ostvarili su četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket i zadržali maksimalan učinak na putu ka trećem učešću na šampionatu "Starog kontinenta". Iako je pobjeda protiv Slovačke bila upisana i prije početka meča, igrači su zadovoljni partijom jer je, i pored toga što je razlika u klasi očigledna, ekipa ponovo pružila maksimum.

Izabranici Bogdana Tanjevića su u četvrtom kolu grupe F, večeras u Nitri savladali Slovačku sa 99:62.

"Crveni" su tom pobjedom zaokružili seriju od tri vezana gostovanja i došli na korak od ostvarenja cilja, jer bi pobjedom protiv Albanije u srijedu u Baru i zvanično osigurali plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Odigrali smo dobar meč svjesni činjenice da od prvog minuta moramo da nametnemo svoj ritam igre. Igrali smo agresivno u odbrani, a dobro i u napadu, pa ubjedljiva pobjeda nije mogla da izostane. Igramo odlično od početka kvalifikacija, a možda je to i na višem nivou nego što smo sami mogli da očekujemo. Atmosfera u timu je značajno i to je svakako jedan od razloga što igramo na ovom nivou. Okrećemo se duelima protiv Albanije i Gruzije pred našom publikom sa željom da kvalifikacije završimo bez poraza", kazao je krilni centar Danilo Nikolić, objavljeno je na sajtu KSCG.

Plejmejker Nikola Pavlićević, koji je u prethodne dvije utakmice imao veću minutažu zbog odsustva povrijeđenog Nikole Ivanovića, smatra da je ubjedljiva pobjeda zaslužena.

"Ostvarili smo novu važnu pobjedu na putu ka ostvarenju cilja, a moramo da budemo zadovoljni što smo i pored razlike u kvalitetu između dva tima, ponovo pružili maksimum. Slovačka ima nekoliko dobrih pojedinaca i sa respektom smo ušli u meč što je donijelo željeni rezultat. Igrali smo dobro tokom čitavog meča, a naročito u drugom poluvremenu. Napravili smo veliku razliku uz dobar ritam i u napadu i u odbrani, pa je ubjedljiva pobjeda zaslužena. Želimo da se protiv Albanije ponovo prikažemo u dobrom svjetlu i da slavimo ubjedljivu pobjedu što bi bila lijepa uvertira pred novi derbi protiv Gruzije. Želimo da završimo kvalifikacije sa maksimalnim učinkom i vjerujem da ćemo ispuniti taj cilj", izjavio je Pavlićević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније