Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V.

19. 09. 2017. 09:49   >>  09:19 7

ZBOG NBA LIGE

Kokoškov napušta klupu Slovenije

Igor Kokoškov po svemu sudeći je završio misiju na klupi košarkaške reprezentacije Slovenije.

 

Srpski stručnjak, koji je predvodio Sloveniju do istorijskog uspjeha, zlata na Eurobasketu, okreće se obavezama u NBA ligi. Podsjetimo, Kokoškov je član stručnog štaba NBA ligaša Jute Džez.

MVP Eurobasketa 2017 Goran Dragić je izjavio da će ostati u reprezentaciji, ukoliko slektor Slovenije i dalje bude Igor Kokoškov.

"Nemoguće je. Novi kalendar FIBA utiče na igrače, ali i na trenere. Za mene ovo nije posao nego zadovoljstvo. Čast mi je da budem dio ovog nacionalnog tima i da treniram ove momke", rekao je Kokoškov za “Eurohoops”, prenosi Sportska centrala.

Odnos FIBA i Evrolige napravio je veliki problem pred kvalifikacije za Mundobasket 2019. Zbog “FIBA prozora”, Kokoškov neće moći da vrši funkciju selektora, jer će tokom utakmica kvalifikacija imati obaveze u SAD.

"U novembru će igrati neko drugi, opet u februaru stižu novi problemi. Nadam se da će FIBA i Evroliga naći zajedničko rješenje, da barem igrači koji igraju u Evroligi mogu da nastupaju za nacionalne timove. To je veći problem za KS Slovenije od toga da li ću ja biti selektor. Pričali smo o tome još prije Evropskog prvenstva, ali rješenja nema na vidiku. NBA igrači ne dolaze. NBA sigurno neće mijenjati kalendar. Ostaje da vidimo šta će se dogoditi na relaciji FIBA – Evroliga", dodao je Kokoškov.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније