Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z ]

20. 11. 2019. 14:29 >> 14:27

SVJESTAN AMBICIJA I OČEKIVANJA

Kokoškov zvanično selektor Srbije

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije zvanično je Igor Kokoškov.

Kokoškov je rekao da je veoma zadovoljan što mu se ispunila želja i da mu je time ukazana velika čast.

"Dobro mi je poznato koliko ljudi u Srbiji vole i podržavaju košarkašku reprezentaciju. Takođe, dobro mi je poznato kakvi su naši rezultatski standardi koje su svojim uspjesima decenijama gradile prethodne generacije igrača i trenera. Očekivanja naših navijača od nacionalnog tima su uvijek bila velika, a ambicije igrača i trenera su uvijek najveće. Toga sam vrlo svjestan. Ono što mogu sigurno da obećam je da ću svo svoje iskustvo, znanje i energiju, staviti u službu nacionalnog tima sa željom da se ostvare ciljevi koji su pred nama", prenio je Košarkaški savez Srbije riječi Kokoškova.

Istakao je da je "jaka lična emocija" glavni motiv da prihvati novi posao, kao i želja da se poslije 20 godina rada u NBA i drugim nacionalnim timovima vrati tamo odakle je i počeo.

"U tom smislu, za mene je izbor za selektora našeg nacionalnog tima profesionalni zadatak koji ne može da se uporedi ni sa jednim drugim sportskim izazovom do sada. Moje trenersko razmišljanje se bazira na tome da se svaki uspješan tim, prije svega, gradi na kreativnošću i sposobnostima samih igrača tog tima. Mi u Srbiji nikada nijesmo oskudijevali u košarkaškom talentu. Otuda će moj posao kao selektora biti da igrače pripremim, pomognem im i da donosim odluke u najboljem interesu tima. Igrači sa kojima sam do sada radio znaju da je moj stav da uspjeh tima uvek pripada igračima, a da treneri preuzimaju odgovornost", kazao je Kokoškov.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je zahvalio Sakramentu i posebno generalnom menadžeru tog kluba Vladu Divcu "na pomoći i razumijevanju" u realizaciji angažovanja Kokoškova, koji je član stručnog štaba te ekipe iz NBA lige.

"Igor je najbolje rešenje za predstojeće izazove, jer nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a jasno je da je naš primarni cilj da izborimo plasman na oba takmičenja", rekao je Danilović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније