Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

26. 04. 2024. 12:59 >> 13:00
Čitaj mi:

COK

Olimpijski karavan kreće sa Cetinja

Crnogorska prijestonica Cetinje, 29. aprila biće prvi od pet naših gradova u kojima će se održati „Olimpijski karavan“. Tradicionalna manifestacija, kojom se najavljuje početak Olimpijskih igara, počeće u ponedjeljak u 11 sati na Dvorskom trgu.

Cilj „Olimpijskog karavana“ je širenje olimpijskog duha i pokreta, upoznavanje djece sa vrijednostima sporta i olimpizma, kao najavom najvećem multisportskom događaju u olimpijskog ciklusu - Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

U organizaciji savršenog ambijenta tokom „Olimpijskog karavana“ Crnogorski olimpijski komitet (COK) imaće podršku Prijestonice Cetinje, kao i sponzora i prijatelja olimpijskog tima: Sport Vision-a, kompanije One, Jugopetrol - Eko benzinskih stanica, Lovćen osiguranja i Erste banke, koji će za najmlađe posjetioce pripremiti razne aktivacije, nadmetanja u više sportskih vještina i znanju, kao i mnoge vrijedne nagrade. Potrudićemo se da pokrenemo navijački I sportski duh za sve ono što dolazi ovog ljeta i na pravi način pružimo podršku našim herojima u Parizu.

Osim promocije Igara, tokom „Olimpijskog karavana“ osvrnućemo se na istroiju dosadašnjeg učešća naših sportista na najvećim multisportskim smotrama, ali i upoznati sa učesnicima Igara 33. Ljetnje olimpijade, za koju su do sada vizu obezbijedili jedriličar Milivoj Dukić i crnogorski vaterpolisti.

Upravo će tokom ovog zabavnog događaja najmlađi posjetioci imati priliku da se upoznaju sa legendama sporta ali i zvijezdama današnjice, kao i novim nadama i potencijalnim olimpijcima, koji će djeci prenijeti svoja iskustva i predstaviti se u najboljem svjetlu, zabaviti se i na najbolji način približiti važnosti onoga što nosi sport.

Ovogodišnji „Olimpijski karavan“ obilježiće nova sportska liga, nasljednici velikih imena, kojima će naši najmlađi, ali i stariji navijači, dati krila da budu što bolji, jači, da svojim izvanrednim rezultatima i zajedništvom donesu radost čitavoj zemlji.

Upravo će se u gradu crnogorske istorije i ponosa, gradu koji je iznjedrio brojne sportske heroje, početi stvaranje nove energije olimpijskog tima Crne Gore!

„Olimpijski karavan“ će obići pet gradova - nakon Cetinja priča o Parizu nastavlja se u Baru, Herceg Novom, Podgorici i Kolašinu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније