Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

05. 05. 2024. 21:33 >> 21:42

MASTERS 1000

Rubljov preokretom do titule u Madridu

Nakon ženskog finala koje je opravdalo očekivanja, ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u muškom dijelu turira na mastersu u Madridu - slavio je Andrej Rubljov iz Rusije protiv Kanađanina Ože-Alijasima u tri seta (4:6, 7:5, 7:5).

Meč je brejkom otvorio Ože-Alijasim, koji je imao i 4:1 nakon što je i drugi put oduzeo servisu Rusu, uspio je Rubljov da vrati jedan brejk, ali ne i da poremeti Kanađanina koji je prvi dio igre riješio u svoju korist 6:4.

U drugom setu velika borba, igrači su uzimali svoje servise sve do 6:5 za Rubljobva, nakon kojeg je Rus uspio da oduzme servis rivalu i izjednači u setovima na 1:1.

Skoro identičan i odličujući set, nije bilo brejkova sve do 12 gema, a onda je pri rezultatu 6:5 za Rusa na servisu bio Ože-Alijasim koji nije izdržao pritisak i izgubio je svoj servis, ujedno i meč.

Rubljov je tako u glavnom gradu Španije došao do druge titule iz serije 1000, a ujedno je osmi teniser svijeta postao prvi igrač koji je u svojoj karijeri Masters u Madridu osvojio i u singlu i u dublu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније