Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Sportske.net ]

05. 04. 2016. 09:26 >> 09:10

RASTUŽILI DŽORDANA

Vilanova trojkom u zadnjoj sekundi do titule!

Vilanova je novi šampion američke koledž lige (NCAA). To je tek druga titula u istoriji Univerziteta iz Pensilvanije, do koje su stigli trojkom u posljednjoj sekundi.

 

Vrijeme je isticalo, Rajan Ardićijakono je krenuo u očajničku trku sa semaforom, dodao saigrači Krisu Dženkinsu koji je pogodio sa sirenom, Vilanova je počela divlje slavlje.

 

Bili su u izgubljenoj poziciji, serijom 17:7, Sjeverna Karolina se vratila u meč u finišu, Markus Pejdž je na manje od pet sekundi pogodio tešku trojku za Tar Hilse, njihovi navijači su vjerovali u produžetak.

Umjesto toga izgubili su na najbrutalniji način jedne od najdramatičnijih finala u novijoj istoriji.

Nije jasno kako su košarkaši Sjeverne Karoline ostavili toliko prostora Dženkinsu, odličnom šuteru koji je imao više od 50 procenta šuta tokom martovskog ludila. Ali, cijena je plaćena, ovo je prva titula za Vilanovu od 1985. kada su šokirali favorizovani Džordžtaun.

Sjeverna Karolina je imala pet poena prednosti na poluvremenu, pogađali su trojke, što nije odlika ovog tima. Međutim, nijesu stekli veću prednost. Kada su se "ohladili", Vilanova je deficit pretvorila u plus od deset poena, ali ni oni nijesu umjeli da privedu meč kraju.

But je ubacio 20 poena za novog šampiona, Ardićijakono dodao 16, Džof Hart 12, igrali su mnogo bolje u nastavku i na kraju zaslužili pobjedu.

Ono što je nevjerovatno kada je u pitanju titula je da ovaj tim Vilanove nema izražene zvijezde, niti nekoga ko će sigurno postati zvijezda u NBA ligi. Čak su skauti skeptični da će bilo ko od ovih igrača biti izabran u prvoj rundi drafta.

Ali, ovo je pobjeda tima, njihovog požrtvovanja i radne etike koju posjeduju.

Inače, Ameriku je obišla slika Majkla Džordana koji je bio tužan nakon meča. Sa Sjevernom Karolinom je osvojio prvenstvo 1982, tada je pogodio šut za pobjedu protiv Juingovog Džordžtauna. Nije mu bilo lako, ali kao pravi sportista čestitao pobedniku.

 

Osim ove fotografije nevjerovatna je bila i reakcija trenera Vilanove, Džeja Rajta, koji kao da je znao da će trojka sigurno ući i nije se puno radovao u prvim momentima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније