Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Luka Vlaisavljević

14. 07. 2022. 19:00 >> 18:57

NOVO POJAČANJE

Budućnost se zahuktava na tržištu: Fil But u "plavo-bijelom" dresu

Američki košarkaš Fil But koji je proše godine igrao u belgijskom Ostendeu, novo je pojačanje ekipe Budućnost VOLI-ja.

Riječ je o zvijezdi NCAA košarke koji je dva puta uspio da osvoji ligu sa Univerzitetom Vilanova.

Momak koji je rođen u Baltimoru i igra na poziciji kombo beka, je i rekorder po brojku odigranih utakmica ovog prestižnog košarkaškog programa sa 148 odigranih utakmica.

U finalu NCAA 2016. godine proslavio se sa 20 ubačenih poena i bio najbolji strijelac u pobjedni nad Sjevernom Karolinom.

 

Tada mu je direktni "čuvar" bio bivši bek Partizana Markus Pejdž, koji se dovodio u relaciju sa podgoričkim klubom prošle godine.

I 2018. godine je bio u postavi kada je Vilanova dobila favorizovani Mičigen koji je bio nakrcan budućim NBA igračima Džordan Pul, Dankan Robinson, Moric Vagner.

Poslije koledža igrao je dvije godine u razvojnoj ligi, u Vašingtonu i Oklahomi, da bi prošle godine odlučio da se oproba u Evropi u ekipi Ostendea sa kojima je osvojio belgijsku ligu.

U toj sezoni bilježio je u prosjeku 13,9 poena, 4 skoka i 3,2 asistencije po meču.

But je prirodno bek - skorer, ali može po potrebi da igra i pleja.

Budućnost je juče dovela trenera Vladimira Jovanovića, produžila je ugovor sa miljenikom navijača Petrom Popovićem, dovela na pozajmicu Kenana Kamenjaša, da bi jutros ozvaničili potpis Kamerona Rejnoldsa iz italijanskog Ostendea.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније