Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

10. 04. 2024. 19:05 >> 19:29
Čitaj mi:

NAKON SVEMIRSKOG MEČA U MADRIDU

Siti pretrčao šest kilometara više

U duelima kolosa, a već četvrti put se sastaju u dvomeču nokaut faze u ovoj deceniji Real i Siti sada svaki detalj presuđuje. Pomjeraju se granice, poznaju se već u nijansama, obično taj koji prođe na kraju i osvaja, a pomjeraju se limiti fudbalske fizike i tehnike kao u onom nezaboravnom susretu 4:3 na Itihadu i sinoćnjem 3:3.

Bilans je i dalje žestoko na strani Sitija koji ima četiri pobjede, dva remija, a Real je dobio samo onim ludim preokretom pretprošle sezone. Aspekat fizičke spreme. Gvardiola je pričao puno o tome što je Siti imao samo dva slobodna dana nakon zahtjevnog meča sa Palasom, a Real čak devet, sjetivši se kako je Barsa fizički platila 2010.godine to što je putovala autobusom zbog vulkana na meč sa Interom, trčala daleko ispod nivoa i izgubila od ekipe sa kojom se bukvalno poigravala u grupnoj fazi.

Ali, ovaj put je sve drugačije. Čak četiri igrača koji su najviše pretrčali sinoć su svi iz Sitija, na čelu sa Rodrijem (12.5 km), tek na petom mjestu je neko iz Reala (Kamavinga), čak devet igrača Sitija su pretrčali preko 10 kilometara, a samo četiri iz Reala. Ukupno, igrači Sitija su pretrčali 110 kilometara, a Realovi 104, i sad je jasno kako je od 60.minuta Siti ušao jako u posljednjih 30 metara i počeo da steže, a Real više nije uspijevao da izlazi u letećim kontrama kao do tada.

Valverde je rekao da je navikao da igra svaka tri dana i da je tijelo u tom režimu, a kad odmara devet dana da je onda sve teže, da umor prije stiže i bar u prvom meču tražiš stalno ritam. S njim se slaže i kondicioni trener Reala čuveni Antonio Pintus, kojeg je Anćeloti vodio sa sobom i u Čelsi kao i Konte, radio je i u Juventusu u specifičnoj sezoni 2006/07 kad su se morali adaptirati na drugu ligu, pa tek onda igrati.

Sinoć sam ga slušao sa trave Bernabéua nakon meča, jer ga je doveo njegov bivši igrač Del Pjero koji sada radi za Sky, i Pintus kaže da su sinoć apsolutno znali da će pasti nakon 60 minuta, jer su podaci takvi, i da su išli svjesno na brzinu svojih napadača kada već nema Vokera, a na 30 metara je mrtva trka ko je brži između upravo Vinisijusa i Rodriga. Rekao je da imaju testove i na čak 3000 metara i da je tu najbolji Valverde, ali zanimljivo za dlaku ispred opet Vinisijusa koji je izuzetan i kao dugoprugaš.

On vec ima podatke i za Mbapea i Endrika koji stižu u julu, sve se već unaprijed radi, a Anćeloti i pogotovo njegov sin već ih uveliko ubacuju u sistem sa ostalima. A da ne pričamo koliko Gvardiolin tim opsesivno radi sa svim tim. De Bruin je bio prošle godine strijelac sjajnog gola za 1:1 na Bernabeu, sad ga tempira za Luton i za revanš, iako nakon šoua u subotu to nikom nije jasno zašto sinoc ne. OPTA je davala do sinoć 60:40 za Siti što se tiče prolaska, a sada 70:30...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније