Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 08. 2017. 22:43 >> 22:37

SUPERKUP EVROPE

Kazemiro i Isko Realu donijeli trofej

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Evrope, pošto su u Skoplju savladali Mančester Junajted 2:1.

Real je, osim posljednje dvije godine, trofej osvajao i 2002. i 2014. godine. Mančester Junajted je treći put izgubio meč za Superkup, a jedini trofej osvojio je 1991. godine.

Već u trećem minutu viđena je prva šansa. Zaprijetio je Real, poslije centaršuta Marsela, David De Hea je loše reagovao, lopta je stigla do Bejla, koji je bio neprecizan.

Pet minuta kasnije uzvartio je Junajted. Kombinovali su Matić, Pogba i Mhitarjan, da bi Jermen u završnici izgubio korak i šansa je propala.

U 18. minutu okvir gola je spasio Junajted. Luka Modrić je centrirao iz kornera, a Kazemiro udarcem glavom glavom pogodio prečku.

Real je u 24. minutu naplatio bolju igru. Pogodio je Kazemiro nakon asistencije Karvahala. Čini se da je Brazilac bio u ofsajdu, ali sudija se nije oglasio.

U 44. minutu Benzema je pokušao iskosa sa desne strane, De Hea je odbranio. To je bilo posljednje uzbuđenje u prvom dijelu.

Real je prvi zaprijetio i u nastavku. Kros je topovski šutirao sa 20 metara , De Hea je odbio loptu u korner.

Madriđani su u 52. minutu duplirali prednost. Isko je odigrao dupli pas sa Bejlom, izašao sam ispred de Hee i rutinski ga matirao. 

Nedugo zatim, Junajted je u jednom napadu imao dvije velike šanse - Navas je odbranio udarac Pogbe sa nekoliko metara, a na odijenu loptu je natrčao Lukaku i šutirao pored gola.

U 59. minutu Real je opet pogodio prečku, ovoga puta Bejl je šutirao iskosa sa desne strane, golman Junajteda je bio nemoćan, ali su "đavoli" imali sreće.

Tri minuta kasnije stigla je kazna. Matić je tukao sa 20-ak metara, Navas je odbio loptu, a najprisebniji je bio Lukaku koji je iz blizine poslao loptu u mrežu.

U 81. minutu "đavoli" su prokockali zicer za izjednačenje. Rezervista Rašford je izašao sam ispred Navasa, ali ga je golman iz Kostarike nadmudrio.

U nadoknadi vremena, po jedna šansa na obje strane. Prvo je Navas odbranio udarac glavom Felainija, da bi u kontri De Hea izašao kao pobjednik iz duela sa Asensijom pa je ostalo 2:1 za Real.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније