Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.L.B./Beta

12. 09. 2024. 22:30 >> 22:30
Čitaj mi:

Zelenski saopštio

Zelenski: Rusija započela kontraofanzivu u regionu Kursk

Rusija je pokrenula kontraofanzivu u svom Kurskom regionu kako bi izbacila ukrajinske snage koje su tamo upale prije pet nedjelja, rekao je danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su njene snage povratile 10 naselja u Kursku i navelo je njihova imena, ali nijesu opisali borbe kao kontraofanzivu. Zelenski rekao je da Rusija preduzima "kontraofanzivne akcije", ali da su ukrajinske snage predvidjele te poteze i da su spremne za borbu.

Ukrajina je započela svoj upad na Kursk 6. avgusta, dijelom u nadi da će Rusija preusmjeriti svoje trupe iz Donjecka u istočnoj Ukrajini, gdje pritisak ruske vojske prijeti da pregazi pojas ključnih odbrambenih uporišta.

Slabi odgovor Moskve sugerisao je da Rusija nije planirala takav razvoj događaja i da je bila iznenađena.

Međutim ruska vojska i dalje probija svoj put dublje u istočnu Ukrajinu, posebno u Donjecku, i napada na ukrajinsku teritoriju stalnim raketnim i bespilotnim napadima.

Pokrovsk je jedno od glavnih odbrambenih uporišta Ukrajine i ključno logističko čvorište u regionu Donjecka.

Njegovo zauzimanje bi ugrozilo odbrambene sposobnosti Ukrajine i rute snabdijevanja i približilo bi Rusiju njenom navedenom cilju da zauzme čitav region Donjecka, koji već djelimično drži.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније