Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

K. J. [ BETA ]

10. 08. 2024. 19:25 >> 19:25
Čitaj mi:

Istorijski najveći požari

Izgorjelo 5.700 kvadratnih kilometara zemljišta u Oregonu

U požarima je ove godine u Oregonu, na krajnjem zapadu SAD, izgorjelo više zemljišta nego bilo koje godine od kada je počelo pouzdano evidentiranje, saopštile su vlasti dok tek predstoji vrhunac sezone požara sredinom avgusta, a nekoliko požara gori i danas.

U požarima je izgorjelo više od 5.700 kvadratnih kilometara zemljišta, rekla je portparoka Sjeverzoapadnog međuagencijskog koordinacionog centra Karol Konoli.

To je, kako je rekla više nego bilo koje godine od 1992. kada je počelo vođenje pouzdane evidencije i prevazilazi prethodni rekord iz 2020. godine.

Ona je rekla da je ove godine bio 71 veliki požar. Veliki požari su oni koji zahvate više od 40 hektara drveća ili 120 hektara livada ili žbunja.

U Oregonu su srećom izgorjele samo 32 kuće u tim požarima za koje je rekla da su bili podstaknuti vrućinom i sušom.

Poziva na evakuaciju je bilo širom Oregona, prije svega u seoskim i plninskim oblastima, a neki su bili i blizu glavnog grada, Portlanda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније