Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Mina biznis/M.L.B.

27. 07. 2024. 07:26 >> 07:26

telefonski poziv

Fico i Šmihal razgovarali o tranzitu ruske nafte kroz Ukrajinu

Slovački premijer Robert Fico obavio je telefonski poziv sa ukrajinskim kolegom Denisom Šmihalom u vezi sa tranzitom ruske nafte preko Ukrajine.

Fico je ukrajinskom premijeru predložio tehničko rješenje u kome bi trebalo da učestvuje nekoliko zemalja, uključujući i Slovačku, saznaje TASR iz kabineta slovačke vlade.

Iz vlade su naveli da je za rafineriju Slovnaft izuzetno važno da se nastavi tranzit dijela ruske nafte, jer su alternativni izvori nafte skuplji i sa tehnološkog stanovišta nijesu pogodni, prenosi Tanjug.

Vladina kancelarija je navela da je cio slučaj u kome je obustavljen tranzit ruske nafte nastao nakon odluke ukrajinskog predsjednika od 24. juna da rusku kompaniju Lukoil, dobavljača nafte Slovnaftu, stavi na listu sankcija.

Intenzivni politički i stručni pregovori na najvišem nivou biće nastavljeni u narednim satima i danima, dodaju iz kancelarije.

Fico je prethodno razgovarao sa Šmihalom telefonom o zalihama nafte prošle subote.

Slovačka i Mađarska pojačale su pritisak nakon što su prošle sedmice saopštile da su prestale da dobijaju naftu od ruske grupe Lukoil preko Ukrajine zbog toga što je Kijev stavio kompaniju na listu sankcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније