Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M. [ RTS ]

24. 06. 2024. 07:32 >> 07:32
1

Rat u Ukrajini

Moskva: SAD su odgovorne za napad na Sevastopolj

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su Sjedinjene Američke Države odgovorne za smrtonosan ukrajinski napad na Sevastopolj, u kojem su stradale četiri osobe, a oko 120 njih je povrijeđeno. Sa druge strane, šef ukrajinske obavještajne službe Kiril Budanov izjavio je da Rusija neće osjetiti posljedice rata sve dok su borbe lokalizovane u Ukrajini, te da se zato sukob mora prenijeti na rusku teritoriju.Najmanje četiri osobe su stradale, uključujući dvoje djeca, a oko 120 njih je povrijeđeno u ukrajinskom napadu projektilima američke proizvodnje ATACMS na Sevastopolj, tvrde ruski zvaničnici.

Ministarstvo odbrane Rusije je, takođe, saopštilo da su SAD, koje su Ukrajini isporučile rakete, odgovorne za napad i stradanje civila u gradu na poluostrvu Krim, gde se danas obilježava dan žalosti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je, u međuvremenu, izjavio da Rusija može da se osloni samo na sopstvenu vojnu tehniku, kao i da se sa tim uspješno nosi.

Sa druge strane, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da njegova zemlja može da zaustavi Rusiju, ali jedino na njihovoj teritoriji što je, prema njegovim riječima, pravedno.

Šef ukrajinske obavještajne službe Kiril Budanov, istovremeno, poručio je da Rusija neće osetiti posljedice rata sve dok su borbe lokalizovane u Ukrajini, kao i da se sukob zato mora prenijeti na rusku teritoriju.

Za to vrijeme, Bi-Bi-Si javlja da se vazduhoplovna baza "Mihail Kogalničanu" Rumuniji sprema da postane najveća vazduhoplovna baza NATO u Evropi, veća i od "Ramštajna" u Njemačkoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније