Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

B.Č.J. [ RTS ]

30. 05. 2024. 11:57 >> 11:58
Čitaj mi:

rat u ukrajini

Blinken: Isporuka oružja Kijevu pomaže stabilizaciji; Moskva: PVO obara ukrajinske dronove

Rat u Ukrajini – 827. dan. Poginule su dvije osobe u ukrajinskom napadu na Kijevsku oblast Donjecka, saopštio je ruski medij "Izvstija". Sa druge strane, kijevski zvaničnici su prijavili eksplozije širom zemlje. Državni sekretar Sjedinjenih Država Entoni Blinken ističe da je isporuka oružja Kijevu pomogla stabilizovanju fronta. Moskva saopštava da je oboreno više dronova.

07:05

Gradonačelnik Harkova: Povrijeđene četiri osobe, oštećen gasovod
Najmanje četiri osobe su povrijeđene i pričinjena je materijalna šteta kada su ruske snage tokom noći izvršile napade na infrastrukturne objekte u gradu Harkovu i Harkovskoj oblasti Ukrajine, saopštile su ukrajinske vlasti.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov na Telegramu je saopštio da su najmanje četiri osobe povrijeđene, da je oštećen gasovod i da su razbijeni mnogi prozori, prenosi Rojters.

"Došlo je do napada na vitalnu infrastrukturu jednog od okruga grada. Informacije o žrtvama se još utvrđuju", napisao je gradonačelnik Harkova.

Regionalni guverner Oleh Sinehubov rekao je da je na grad ispaljeno osam projektila. Prema riječima Sinehubova, ruske snage su izvele najmanje pet udara u Harkovskoj oblasti, prenosi Unian. Poslije ovog napada upozorenje o vazdušnoj opasnosti ostalo je na snazi širom Ukrajine.

Опширније

06:30

Oružje koje je Zapad poslao Kijevu pomaže da se stabilizuje front, saopštio je državni sekretar SAD Entoni Blinken. Ističe da Vašington naporno radi na isporuci više PVO Ukrajini.

Ruske trupe su u napadu na grad južni grad Nikopolj ubila dva civila, saopštio je Kijev.

Ukrajinska vojska napala je Kijevsku oblast Donjecka piše Izvestija. Prema preliminarnim podacima poginule su dvije osobe.

Protivvazdušna odbrana Rusije prijavila je da obara dronove nad Belgorodom, a iznad Crnog Mora je ruska avijacija oborila dvije bespilotne letjelice.

Sve više država daje dozvolu Ukrajini da koristi oružje na teritoriji Rusije, a među posljednjima je Finska.

Švedska vlada saopštila je da će poslati 1,3 milijarde dolara vojne pomoći Ukrajini, što je najveća pomoć te zemlje od početka rata, prenio je Rojters.

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније