Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Beta ]

19. 04. 2024. 11:27 >> 11:31
Čitaj mi:

POGINUO ČLAN POSADE

Kijev: Oborili ruski bombarder; Moskva: Pao usljed tehničkog kvara

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su danas da su oborile ruski strateški bombarder, prvi put od početka ruske invazije, a Moskva je saopštila da avion pao usljed "tehničkog kvara" i da je poginuo jedan član posade, ne precizirajući da je riječ o istoj letjelici.

"Prvi put su protivvazdušne raketne jedinice Ratnog vazduhoplovstva, u saradnji sa odbrambenim obavještajcima Ukrajine, uništile dalekometni strateški bombarder Tu-22M3, koji nosi krstareće rakete X-22", naveo je komandant ukrajinskog vazduhoplovstva na Telegramu.

Ukrajinskoj vojnoj obavještajnoj službi (GUR) saopštila je da je ruski avion "oboren zahvaljujući specijalnoj operaciji koju su sproveli ukrajinski odbrambeni obavještajci u saradnji sa vazduhoplovstvom".

Ministarstvo odbrane Rusije nije potvrdilo da je ukrajinska strana gađala jedan od njenih aviona, ali je izvor u vojsci rekao za novinsku agenciju TASS da se bombarder Tupoljev-22M3 "srušio u Stavropoljskoj oblasti nakon borbenog zadatka, dok se vraćao u bazu".

Avion nije nosio naoružanje, navodi ovaj izvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније