Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Beta [ R.B. ]

22. 03. 2024. 15:00 >> 15:00
Čitaj mi:

OŠTEĆENA INFRASTRUKTURA

Harkov bez struje poslije ruskog raketiranja

Drugi po veličini ukrajinski grad Harkov, kod granice s Rusijom, bez struje je i grijanja poslije sinoćnih ruskih napada u kojima je teško oštećena energetska infrastruktura - objavio je na Telegramu gradonačelnik Igor Terehov.

On je rekao da su Rusi noćas pogodili taj grad s više od 20 raketa i da je to bio "najjači napad" od početka rata prije dvije godine.

Gradonačelnik je rekao da vodovod radi, ali je pritisak minimalan.

Prošle noći je Rusija energetsku infrastrukturu Ukrajine gađala s 90 raketa i 60 eksplozivnih dronova zemlje - kažu ukrajinski zvaničnici.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je rekao da su napadi bili usmjereni na "elektrane, dalekovode, branu jedne hidroelektrane, stambene zgrade".

Bombardovan je i jedan od dva dalekovoda koji strujom snabdijevaju ukrajinsku nuklearnu elektranu Zaporožje - izjavio je danas ministar energetike Nemac Galuščenko.

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo da je u zapadnom regionu Hmeljnicki dvoje poginulo i osmoro ranjeno, a u Zaporožju je ranjeno šest osoba, a tri su nestale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније