Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M. [ Mina ]

28. 02. 2024. 16:46 >> 16:46
Čitaj mi:

RAT U UKRAJINI

Ukrajinske snage povukle se iz još dva sela na istoku

Ukrajinska vojska je saopštila da su se njene snage povukle iz još dva sela u blizini grada Avdijivke na istoku Ukrajine, koje su ranije tokom februara zauzele ruske snage.

Ukrajina je pretrpila nove gubitke dok se njena vojska i dalje muči s nedostatkom opreme, posebno municije, navodi ukrajinski servis Radija Slobodna Evropa.

Portparol ukrajinske vojske Dmitro Lihovij kazao je u utorak da su se ukrajinske trupe povukle iz Stepove i Sjeverne, koji se nalaze zapadno od Avdijivke.

"Naše snage su se povukle iz malih sela Sjeverne i Stepove. Teške borbe za Sjeverne vodile su se juče uveče i noću", rekao je Lihovij i dodao da je Rusija pretrpila značajne gubitke u borbi.

Lihovij je rekao da su ukrajinske snage konsolidovale nove odbrambene položaje zapadno od Avdijivke.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je zauzelo Sjevernu i da su njegove trupe zauzele povoljnije linije i položaje i napale ukrajinske trupe i opremu u blizini Sjeverna i Stepove, kao i još jedno naselje, Lastočkine, za koje je Kijev objavio u ponedeljak da su se njegove trupe povukle i odatle.

Komandant jugoistočnog sektora Ukrajine Oleksandar Tarnavski rekao je na Telegramu da je u sektoru Avdijivke stabilizovana linija odbrane u oblastima Tonenke, Orlivka i Berdiči.

“Ruske snage nijesu uspjele u pokušajima da napreduju u dvije oblasti južnije, uključujući i selo Robotin pod kontrolom Ukrajine”, dodao je Tarnavski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније