Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета [ R.B. ]

14. 11. 2023. 13:17 >> 13:17

HUMANITARNA POMOĆ

Za podršku Ukrajincima dodatnih 110 miliona od EU

Evropska unija obezbijedila je dodatnih 110 miliona eura humanitarne pomoći za podršku Ukrajincima pogođenim ratom od čega će 100 miliona eura otići u Ukrajinu, a 10 miliona za podršku izbjeglicama u Moldaviji.

Evropska komisija (EK) navela je u saopštenju da humanitarna situacija u Ukrajini ostaje teška i da početak zime predstavlja "dodatne izazove za ionako ranjive zajednice pogođene ratom".

"Nova pomoć će obezbjediti pružanje osnovnih usluga kao što su novčana pomoć, hrana, voda, sklonište, zdravstvena zaštita, psihosocijalna podrška i zaštita", navodi se u saopštenju.

EU je ukupno poslala 843 miliona eura kao odgovor na ruski rat u Ukrajini. To uključuje 785 miliona za Ukrajinu i 58 miliona za izbjeglice koje su pobjegle u susjednu Moldaviju.

Preko Mehanizma EU za civilnu zaštitu, svih 27 država EU, plus Norveška, Turska, Severna Makedonija, Island i Srbija, ponudile su pomoć u naturi, od medicinskog materijala i skloništa do vozila i energetske opreme.

Do sada je Ukrajini preko Mehanizma isporučeno 97.000 tona pomoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније