Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

20. 09. 2023. 13:00 >> 12:59
4

STOLTENBERG

Ukrajini hitno potrebna protiv-vazdušna odbrana

Ukrajini je hitno potrebna protiv-vazdušna odbrana, uključujući municiju, rezervne djelove i održavanje za postojeće ukrajinske sisteme, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je kazao da je rat, koji je već uveliko u svojoj drugoj godini, “rat iscrpljivanja”, ali da ne postoji zastoj s obzirom na dobitke koje je Ukrajina postigla protivofanzivom koja je počela u junu kako bi pokušala povratiti teritorije koje su okupirale ruske snage.

“Ako želimo kraj rata, ako želimo pravedan i trajan mir, onda je vojna podrška Ukrajini pravi put”, rekao je Stoltenberg u Njujorku gdje boravi na godišnjoj Opštoj skupštini Ujedinjenih naroda.

“Postoji hitna potreba za protiv-vazdušnom odbranom, ne samo novim sistemima, već i municijom, održavanjem, rezervnim djelovima… Vidimo da protiv-vazdušna odbrana spašava živote svaki dan u Ukrajini i moramo održati taj sistem", naveo je on, prenosi Al Džazira.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније