Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

23. 05. 2023. 18:04   >>  18:06 7

MOLDAVSKA PREDSJEDNICA

"Ako Putin posjeti Moldaviju, uhapsićemo ga"

Moldavski organi reda će, u skladu sa odlukom Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, uhapsiti ruskog predsjednika Vladimira Putina u slučaju njegove posjete zemlji, izjavila je predsjednica Moldavije Maja Sandu.

„Republika Moldavija je potpisala sporazum o krivičnom sudu i poštovaće sudsku odluku“, poručila je ona.

Moldavski premijer Dorin Rečan izjavio je ranije da vlasti neće dozvoliti ulaz u zemlju ruskom lideru.

Prema njegovim riječima, Kišinjev ima „prilično dugačak“ spisak zvaničnika kojima nije dozvoljen ulazak u republiku, mada on nije objavljen.

Podsjetimo, Međunarodni krivični sud u Hagu 17. marta izdao je naloge za hapšenje Putina i dječjeg ombudsmana Marije Lavov-Belove zbog optužbi za „ilegalno deportovanje“ ukrajinske djece.

Komentarišući ovu odluku, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je napomenuo da Moskva ne priznaje jurisdikciju tog suda.

Predsjednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bistrikin najavio je da će uskoro objaviti potjernice za sudijama Međunarodnog krivičnog suda koje su izdale nalog za hapšenje Putina.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније