Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Б. [ Kliks.ba ]

19. 03. 2023. 10:13   >>  10:16

U TOKU JUČERAŠNjEG DANA

Žestoki udari na Bahmut, odbijeno više od 80 ruskih napada u danu

Ukrajinske snage odbile su 83 ruska napada u toku jučerašnjeg dana, izvijestio je Glavni štab ukrajinskih oružanih snaga. Prema Glavnom štabu, ruske snage su fokusirane na pokušaj zauzimanja cijele Donjecke i Luganske oblasti.

Ruske su trupe izvele ofanzive kod Lajmana, Bahmuta, Avdivke, Marinke i Šakhtarska. Fokus napada je bio na Bahmut. Ruske trupe izvele su 11 raketnih napada, od kojih su četiri ciljana na civilnu infrastrukturu u Zaporožju. Ruske snage takođe su izvele 16 vazdušnih napada i 99 napada iz višecjevnih raketnih sistema.

U međuvremenu, ukrajinske vazdušne snage su izvele 10 napada na koncentracije ruskih trupa i oborile Shahed-136 iranske proizvodnje. Ukrajinske snage napale su sedam koncentracija ruskih vojnika i vojne opreme.

Dana 17. marta, general-pukovnik Oleksandr Sjrskji, komandanantu ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je da je Rusija upotrijebila sve svoje snage u Bahmutu u pokušaju da potpuno okruži grad.

Borbe se vode sjeverno, istočno i južno od Bahmuta, rekao je Sjrskji. Ruske trupe trpe velike gubitke i u nekim slučajevima, povlače se bez ikakvih značajnijih uspjeha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније