Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

21. 02. 2023. 17:21 >> 17:15
7

GRADONAČELNIK KIJEVA

"Kraj rata moguć samo odbranom Ukrajine"

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je danas da kraj rata vidi tako što će ruski predsjednik Vladimir Putin "zaustaviti svoj rat", a Ukrajinci odbraniti domovinu.

"Rusi se bore za novac, a mi branimo svoje porodice, svoju djecu, budućnost naše domovine i imamo dobru motivaciju. Ukrajinski vojnici su iznenadili cijeli svijet jer se borimo protiv jedne od najmoćnijih vojski na svijetu", izjavio je Kličko za TV N1.

Dodao je da je prošla godina od početka ruske agresije koja nije "specijalna operacija" što tvrdi Kremlj, niti rat, već je to "terorizam" jer je uništeno na hiljade gradova i sela čime su milioni ljudi ostali bez domova i poslova, jer je deset miliona Ukrajinaca napustilo Ukrajinu, a milioni su raseljeni unutar Ukrajine.

"Rusi govore o specijalnoj operaciji, o nacistima u Ukrajini, kažu da pomažu Rusima u Ukrajini. To je laž, a ja sam primjer toga. Ja sam dijelom Rus, moja majka je Ruskinja. Milioni Rusa žive u Ukrajini i bore se protiv ruske agresije. Nije pitanje nacionalnosti ili vjere, nego vrijednosti", izjavio je Kličko.

On je rekao da posjeta Kijevu predsjednika SAD Džozefa Bajdena odražava namjere SAD da podrže želju Ukrajine da izgradi demokratsku državu i da je to pitanje vrijednosti za koje se Ukrajina bori.

"Mi želimo da vratimo mir u našu zemlju. Rusi pozivaju na kompromis i rješenja, ali mi ne razumijemo šta oni govore. Nije rješenje odreći se velikog dijela Ukrajine i predati ga Rusiji", rekao je gradonačelnik.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније