Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

А.М. [ Mina ]

09. 12. 2022. 21:55   >>  21:52

LOJD OSTIN

"Rusija proširuje nuklearni arsenal"

Rusija proširuje svoj nuklearni arsenal, kazao je američki ministar odbrane Lojd Ostin.

"Rusija takođe modernizuje i proširuje svoj nuklearni arsenal", rekao je Ostin na ceremoniji za novog komandanta Strateške komande Sjedinjenih Američkih Država, koja nadgleda nuklearni arsenal te zemlje.

Prema njegovim riječima, dok Kremlj nastavlja svoj okrutni i ničim izazvani rat izbora protiv Ukrajine, cijeli svijet je vidio predsjednika Rusije Vladimira Putina kako se upušta u veoma neodgovorno zveckanje nuklearnim oružjem.

Putin je ranije naveo da će se Rusi "braniti svim sredstvima koja su na raspolaganju", prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je kazao da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Rusija vidi svoj arsenal kao sredstvo za odmazdu, a ne da prva napada.

"Imamo ta sredstva u naprednijoj i modernijoj formi od bilo koje druge nuklearne zemlje, ali nećemo trčati po svijetu mašući ovim oružjem kao britvom", rekao je Putin.

Od početka invazije Rusije na Ukrajinu 24.februara, ubijeno je na hiljade ljudi, milioni su raseljeni, brojni ukrajinksi gradovi su uništeni, kao i veliki dio infrastruktre te zemlje, a globalna ekonomija je uzdrmana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније