Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

О.З.  [ Mina ]

25. 11. 2022. 22:30 >> 22:28

POZIVA NA PREKID VATRE

Papa Franjo: Ukrajina da učini ustupke da bi okončala rat sa Rusijom

Ukrajinski lideri moraće da budu dalekovidi da bi obezbijedili mir, rekao je papa Franjo, sugerišući da bi Kijev morao da učini ustupke kako bi okončao rat sa Rusijom.

Papa je ranije tokom novembra pozvao na prekid vatre kako bi se spriječio rizik od eskalacije sukoba i zamolio Boga da požuri da ga okonča, prenosi Rojters.

U otvorenom pismu koje je objavljeno danas povodom obilježavanja devet mjeseci od ruskog napada, papa Franjo je istakao snagu Ukrajinaca u suočavanju sa napadom.

“Svijet je prepoznao hrabar i snažan narod, narod koji pati i moli se, plače i bori se, opire se i nada se: plemenit i mučenički narod”, rekao je papa i dodao da se moli za ukrajinske lidere.

Ukrajinski lideri, kako je dodao papa, imaju dužnost da upravljaju državom u tragičnim vremenima i da donose dalekovide odluke za mir i razvoj ekonomije tokom uništavanja toliko vitalne infrastrukture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније