Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Б. [ Beta ]

18. 10. 2022. 23:38   >>  23:38

ZBOG SARADNjE SA RUSIJOM

Kuleba traži da Ukrajina prekine veze sa Iranom

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba predložio je danas predsjedniku Volodimiru Zelenskom da prekine diplomatske odnose sa Iranom, optuženim da snabdijeva Moskvu sa dronovima koje ona koristi u svojim napadima u Ukrajini.

"S obzirom na brojna razaranja ukrajninske civilne infrastrukture, na mrtve i ranjene među ukrajinskim stanovništvom, izazvanim iranskim dronovima, predlažem predsjedniku da prekine diplomatske odnose sa Iranom", rekao je Kuleba u videu objavljenom na Fejsbuku.

Prema Kulebi Teheran je isporučio iranske dronove Rusiji "istovremeno govoreći Ukrajini da je protiv rata i da ne podržava ni jednu od strana".

Posljednjih dana Kijev je više puta osudio rusku upotrebu dronova iranske proizvodnje, dronova kamikaza shahed 136 u napadima na civilnu energetsku infrastrukturu u Ukrajini.

Kuleba je takođe rekao da se pojavljuju izvještaji o tome da bi Iran mogao da nastavi da isporučuje oružje Rusiji, poslije izvještaja u medijima o skoroj isporuci iranskih raketa zemlja-zemlja Moskvi.

On je rekao da je djelovanje Irana "zlo i lažljivo", da Ukrajina to neće trpjeti i da Teheran snosi punu odgovornost za uništenje odnosa sa Ukrajinom.

Kuleba je ipak obećao da će odustati od svog predloga ako Iran prestane da isporučuje oružje Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније