Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

А.М. [ N1 ]

06. 10. 2022. 22:17 >> 22:17

ZELENSKI PORUČIO

"NATO treba da izvede udare na Rusiju, ne da čeka nuklearne udare"

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da NATO treba da izvede preventivne udare na Rusiju, a ne da čeka ruske nuklearne udare, pa da onda odgovori.

NATO treba da isključi mogućnost da Rusija upotrijebi nuklearno oružje i da izvede preventivne udare da bi znali šta će im se desiti ako ga upotrijebe, a ne da sačekaju nuklearne udare Rusije da bi potom rekli „evo ti od nas“, rekao je Zelenski, obraćajući se Institutu Lui u Australiji, prenosi Sputnjik.

Na tu izjavu reagovao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da to nije ništa drugo do poziv na svjetski rat, za šta odgovornost treba da nose Sjedinjene Američke Države, koje de fakto rukovode Zelenskim.

Peskov je istakao da bi sve zemlje svijeta, prije svega SAD i Velika Britanija, trebalo da obrate pažnju na izjave Zelenskog.

Upravo SAD i Velika Britanija de fakto rukovode aktivnostima Zelenskog i govore o namjerama da ga zaštite do kraja, zbog čega one treba da odgovaraju za postupke i izjave tog čovjeka i tog režima, rekao je Peskov.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kazala je da Zapad podstiče nuklearni rat.

Zapad podstiče nuklearni rat i svaki čovek na planeti mora da shvati da se napumpani oružjem marionetski i neuravnoteženi lik Zelenskog pretvorio u čudovište, čije ruke mogu da unište planetu, napisala je Zaharova na svom Telegramu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније