Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.M.Lj.

28. 05. 2024. 18:57 >> 18:59
2

sa orascom developmentom

Spajić: Luštica ima potencijal da nadmaši Ibicu, Mikonos, Sen Trope

Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši elitne turističke destinacije Evrope, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika Orascom developmenta na čelu sa predsjednikom Nagibom Samihom Savirisom.

Dosadašnja ulaganja u Luštica bej tek su djelić onoga što investitor planira, pa je zato vrlo važno da administracija efikasno odgovori na zahtjeve za ubrzanje projekata i početak novih investicija, zaključeno je na sastanku.

„Brojne reforme na polju jačanja vladavine prava, koje bi trebalo da budu potvrđene i kroz dobijanje IBAR-a, podstrek su i za investitore. Vjerujem da je to dobra poruka i za sve one koji dolaze da koriste vaše usluge“, istakao je premijer Spajić koji je naglasio da će razvojem putne infrastrukture i aerodroma, biti olakšano da ambiciozni planovi u Luštici bej rezultiraju benefitima za sve.

Iz kompanije, koja razvija veliki projekat na Luštici, poručuju da su spremni da ubrzaju investicije i da su zbog toga izuzetno zadovoljni saradnjom sa ministarstvima i nadležnim institucijama, od formiranja 44. Vlade. 

„Zadovoljni smo odnosom, koji država ima prema našim naporima da proširimo posao. Tek smo  počeli sa ulaganjima, jer zaista mislimo da Luštica ima ogroman potencijal. Želimo dobru saradnju, jer imamo planove za narednih 10, 20, pa i 50 godina“, poručio je izvršni direktor kompanije Omar El Hamamsi.

U tom kontekstu razgovarano je o svim otvorenim pitanja, koje je neophodno riješiti kako bi se nesmetano razvijali potencijali na Luštici.
Naglašeno je da se sve odvija željenom dinamikom što je osnov za još produktivniju saradnju.

Apostrofirano je i da je za poboljšanje poslovanja vrlo važna edukacija kadra i u tom smislu će biti organizovani zajednički seminari za usavršavanje zaposlenih, zajedno sa švajcarskim ogrankom kompanije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, predvođeni ministrom Jankom Odovićem, predstavnici Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera na čelu sa ministrom Vladimirom Martinovićem i direktorica Agencije za investicije Snežana Đurović.
Ispred kompanije Luštica Bej u razgovoru su učestvovali regionalni izvršni direktor Rafael Kruker i rukovodilac za saradnju sa Vladom i zajednicom Marko Vukašević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније