Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.B.

26. 05. 2024. 15:01 >> 15:02
Čitaj mi:

OCJENA britanskog putopisca

"Crna Gora mirnija i pristupačnija alternativa Dubrovniku"

Proslavljeni putopisac, britanski novinar Edrju Ejms, čiju studijsku posjetu je podržala Nacionalna turistička organizacija, objavio je članak u britanskom mediju "Inews" u kojem se ističe Crna Gora kao izuzetno atraktivna destinacija koja nudi odličan odnos cijene i kvaliteta, posebno u poređenju sa susjednom Hrvatskom.

Kako napominju u Nacionalnoj turističkoj organizaciji, Endrju Ejms, višestruko nagrađivani britanski putopisac koji piše za mnoge britanske medije, je u periodu od 22. do 25. aprila imao priliku da se upozna sa turističkom ponudom Crne Gore. U članku za portal "Inews" detaljno je opisao svoje iskustvo u Kotoru, naglašavajući prirodne ljepote, kulturno-istorijske znamenitosti i pristupačne cijene.

"Kotor je više od 1.000 godina označen kao 'vazdušna banja': Dio oko UNESCO zaštićenog područja prekriven je biljem koje ima endemična ljekovita svojstva – korisnim za alergije i sve vrste respiratornih problema. Takođe je prilično prijatno za oko. Iz svoje sobe sam gledao Perast, naselje pored vode sa venecijanskim vilama, i posmatrao zalazak sunca na suprotnoj obali. Veličanstvene planine okružuju cijeli zaliv, izdižući se do 900 metara nadmorske visine", piše u tekstu.

"Hyatt Regency Kotor Bay Resort" pružio je Ejmsu luksuzno iskustvo po znatno povoljnijoj cijeni od sličnih hotela u Dubrovniku.

Pored povoljne cijene smještaja, hrane i aktivnosti u poređenju sa Dubrovnikom, britanski novinar je istakao i prirodne ljepote u Kotoru. Imao je priliku da obiđe dva ostrva, Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, kao i tvrđavu Sveti Ivan za koju kaže da je zahtjevan uspon nagrađen veličanstvenim pogledom na čitav zaliv.

Imajući u vidu da štampana verzija ovog medija dostiže oko 130.000 čitalaca i da portal ima više od osam miliona čitalaca, očekuje se da će članak privući veliku pažnju.

"Ovaj članak dodatno osnažuje poziciju Crne Gore na tržištu Velike Britanije, promovišući je kao destinaciju koja pruža nezaboravni odmor za svačiji džep", poručuju u NTO.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније