Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.M.Lj.

29. 02. 2024. 09:58 >> 10:04
2

BLAGOJEVIĆ

"Turistički poslenici da vode računa o cjenovnoj politici i imidžu"

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zbog nedostatka snijega radi na prenamjeni zimske turističke ponude i izdizanju na viši nivo ruralnog turizma, kaže predstavnica MERT-a Olivera Blagojević. Pitanje je, kaže ona, koliko je vještačko osnježavanje rješenje za naše ski centre. Apelovala je na turističke poslenike da vode računa o cjenovnoj politici i imidžu koji nas predstavljaju kao destinaciju.

Svi učesnici u turizmu moraju biti odgovorni, ističe Blagojević. 

“Apelujem na sve učesnike u turizmu da vode računa o imidžu, brendu, cjenovnoj politici, koji nas predstavljaju kao destinaciju”, objašnjava predstavnica Ministarstva u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Kaže da inspekcija ima nadležnost a vodi računa o enormnim cijenama koje s vremena na vrijeme uzbunejavnost. 

“Inspekcija može provjeriti da li su te cijene u skladu sa generalnim cjenovnikom i shodno tome djelovati”, kaže Blagojević

Blagojević kaže da oni turistički poslenici koji zavise isključivo od snijega bilježe lošije rezultate ove zime.

“Nedostatak snijega nije nešto sa čim se suočava samo naša zemlja. U regionu se dešava da se vrši prenamjena turističkih centara”, kazala je ona.

Ona smatra da o vještačkom osnježavanju treba dobro razmisliti zbog temperatura i nadmorske visine.

“Ne možemo se porediti sa regionom. Nemamo svu infrastrukturu. Pitanje je da li je vještačko osnježavanje ključ u smislu visokih temperatura i nadmorske visine. Iskustva iz regiona nam govore da se treba razmišljati i o održivosti tog sistema”,smatra Blagojević.

Ministarstvo radi na tome da se poveća nivo ruralnog turizma.

“Ide se u pravcu da se ide ka diverzifikaciji proizvoda”, kaže ona.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније