Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.B. [ Mediabiro ]

02. 07. 2022. 16:58 >> 16:55

KAMPANJA JPNPCG

Na Durmitoru počelo "Sportsko ljeto u nacionalnim parkovima"

Otvaranjem međunarodnog planinarskog takmičenja na Crnom jezeru, Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG) obilježilo je početak kampanje "Sportsko ljeto u nacionalnim parkovima". Tokom narednih sedmica, u pet zaštićenih područja naše zemlje, posjetioci će imati priliku da uživaju u: planinarenju, biciklizmu, plivanju, fly fishing-u.

Atraktivnu ponuda raznovrsnih aktivnosti, prilagođenih za profesionalne sportiste, rekreativce i sve ljubitelje adrenalina, danas je predstavio Durmitor, domaćin petodnevnog nadmetanje "Highlander Montenegro". U saradnji sa Gorskom službom spašavanja, internacionalni miting koji se održava u preko 15 zemalja svijeta, okupio je veliki broj ljubitelja sjevera.

Start planinarenja otvorio je direktor JPNPCG Aleksandar Bulatović, uz prisustvo zvanica iz: Žabljaka, Mojkovca, Pljevlja, Šavnika, Plužine, kao i lokalnih turističkih organizacija i dva parka prirode: Komarnica i Piva, te lokalnih sportskih i rekreativnih klubova i udruženja.

"Otvaranje 'Sportskog ljeta u nacionalnim parkovima' bitan je i značajan događaj iz razloga što želimo da prenesemo vrijednosti i mlađoj populaciji. To je veoma bitno, jer zdravi stilovi života su promocija, ne samo nacionalnih parkova već i zaštićenih područja, sporta i takvog načina života", istakao je Bulatović.

Za direktora NP "Durmitor", Pera Popovića, cilj kampanje ogleda se u popularizaciji aktivnog odmora u nacionalnim parkovima, približavanju kulturnih i ambijentalnih vrijednosti stranim i domaćim posjetiocima, kao i očuvanju prirodnih blagodeti Crne Gore. Osvrnuo se i na organizaciju događaja.

"Svi znate da je Durmitor kao planina najpogodnija za planinarenje, jer ima 48 vrhova, na visini od preko 2000 metara. Staze su markirane i bezbjedne", kazao je Popović.

Direktorica TO Žabljak, Vanja Krgović Šarović smatra da su upravo ovakvi događaji neophodni sjeveru naše zemlje.

"Posebno mi je drago da imamo nacionalne parkove otvorenih vrata, koji su omogućili da se kulturne i sportske aktivnosti održe na zaštićenom prostoru", objašnjava Šarović.

Organizator Igor Majer, skreće pažnju na činjenicu da se vodi računa o svim detaljima, pa tako i ovogodišnja "Highlander Montenegro" trka promoviše ekološke vrijednosti.

"Jako vodimo računa o karbonskom otisku kompletne manifestacije. Svi učesnici su upućeni u našu filozofiju organizacije događaja, pogotovo kada se organizuju u nacionalnim parkovima", kazao je Majer.

Predsjednik Triatlon saveza CG Vedran Roćenović čestitao je organizaciju događaja i naglasio da je JPNPCG njihov dugogodišnji strateški parter.

"Pokazali ste razumijevanje za naš sport. Triatolon savez je dio evropske i svjetske federacije, pa tako veliki broj domaćih i internacionalnih takmičara dolazi, posjećuje Crnu Goru i koristi na najbolji način nacionalne parkove", naglašava Roćenović.

                                                                                                     

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније