Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

O.Z. [ Mina-business ]

23. 01. 2022. 15:37   >>  15:39

UDVOSTRUČENI PRIHODI

Skijališta bilježe rekordne rezultate

Skijališta Crne Gore zabilježila su rekordne poslovne rezultate, pri čemu su u poređenju sa proteklom zimskom sezonom prihodi više nego udvostručeni, dok se na ski rental-u bilježe trostruko veći prihodi, saopšteno je iz kompanije.

“Značajni nekomercijalni učinci nijesu nas omeli da zabilježimo rekordne poslovne rezultate. Naime, u poređenju sa proteklom zimskom sezonom naši prihodi su više nego udvostručeni, dok na ski rental-u bilježimo trostruko veće prihode”, navodi se u saopštenju povodom zimske turističke sezone na ski centru Kolašin 1600.

Iz Skijališta su kazali da je prihod od skoro pola miliona EUR na početku zimske turističke sezone dovoljan garant da bilo čije zle namjere, ukoliko postoje, neće biti ostvarene.

“Rukovođen željom da valjano odgovori zadatku povjerenom od osnivača, novi menadžment Skijališta Crne Gore je odmah po preuzimanju odgovornosti pristupio planiranju, pripremi i realizaciji poslova za koje je uvjeren da će u fazama dovesti do ostvarivanja boljeg poslovnog rezultata, boljeg korisničkog iskustva, zadovoljstva zaposlenih i pospješenja kompanijskog renomea”, rekli su iz tog preduzeća.

Navedeni efekti samo su, kako se dodaje, prolazni ciljevi te kompanije, krajnji cilj je puna valorizacija potencijala i ostvarenje rezultata koji će voditi ekonomskom boljitku sjevernog regiona i uopšte Crne Gore.

“Prvi pokazatelji zimske turističke sezone govore da, uprkos brojnim ograničenjima, Skijališta Crne Gore ove godine sa opravdanjem zaslužuju titulu nosioca zimskog turizma u zemlji. Poštujući sve mjere i preporuke nadležnih institucija u vezi sa Covid19, od samog početka sezone bilježimo rekorde u posjećenosti i prodaji. Ne oslanjajući se samo na sniježne padavine i prirodne pogodnosti, kontinuirano radimo na unaprijeđenju ponude i pospješenju sadržaja za sve posjetioce ski centra Kolašin 1600”, poručili su iz Skijališta.

Predstavnici kompanije su rekli da se, prvi put, mogu pohvaliti sertifikovanim ski stazama i organizacijom FIS takmičenja u kojem je učestvovalo 54 takmičara iz 19 zemalja. Zatim, organizovali su takmičenje za KUP Crne Gore u slalomu i veleslalomu, instalirali su pokretnu traku za skijaše početnike čime su omogućili da veliki broj djece nauči skijanje na savremen i jednostavan način, obezbijedili su kvalitetnu opremu za rentiranje i kvalitetnu zaštitnu opremu za zaposlene u Ski centru.

“Kao društveno odgovorna državna kompanija odlučili smo da djeci školskog uzrasta iz opština Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Plav i Gusinje omogućimo besplatan boravak na snijegu i korišćenje infrastrukture Ski centra Kolašin 1600. Ovaj program biće realizovan u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama”, navodi se u saopštenju.

Iz Skijališta su kazali da su pozitivni iskoraci u poslovanju prepoznati od njihovih posjetilaca, sredstava informisanja, zaposlenih i osnivača, ipak, sporadično se u medijima pojave nedobronamjerni naslovi, koji mogu izazvati utisak nedomaćinskog odnosa.

“Pažljivim čitaocima i naravno ljudima koji su imali priliku da nas posjete jasno je da vodimo račna o svakom gostu, svakom zaposlenom, ali i svakom euru koji nam je povjeren”, rekli su iz Skijališta.

Rukovođeni tim principima za njihove zaposlene koji nerijetko rade duže od osam sati u ekstemnim uslovima, po noći i danu, na niskim temperaturama, izloženi sniježnim padavinama, udarima vjetra i mećavi, obezbijedili su najkvalitetniju zaštitnu opremu koja je plaćena značajno ispod redovne tržišne cijene i biće korišćena, u zavisnosti od radne pozicije, između tri i pet godina.

“Nije na odmet podsjetiti da je navedena oprema nabavljena prema postupku javne nabavke u kojoj je cijena postavljana kao dominantan uslov”, dodaje se u saopštenju.

Iz Skijališta su rekli da mišljenja njihovih klijenata i zaposlenih nedvosmisleno potvrđuju sve prethodno iznesene navode.

“Takođe, nadamo se da će u perspektivi svi prepoznati enormini rad i zalaganje koje ulažemo, čime će nam omogućiti da iz dana u dan budemo bolji i da ostvarujemo sve bolje rezultate, a krajnji cilj je Skijališta Crne Gore kao respektabilna kompanija koja upravlja zimskim centrima koji su među najboljima u Evropi”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније