Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Izvor: Portal RTCG ]

13. 06. 2021. 09:16 >> 09:20
1

DELIĆ

Na raftingu najviše domaćih turista, stižu i stranci

Direktor Parka prirode Piva Slobodan Delić kazao je za Jutarnji program da domaći turisti već pokazuju veliko interesovanje za rafting Tarom i ostale sadržaje Parka. Dodaje da je posljednje sedmice primijetan i veči broj stranih turista, posebno iz Rusije.

“Ove godine polako kreće oporavak. Počeli su da dolaze domaći posjetioci, turisti, a posljednih nedjelju dana primjećujemo i strance. Za nas u Crnoj Gori ako nema stranaca, ne možemo govoriti o kvalitetnoj turističkoj sezoni. Optimisti smo, nadamo se lijepom vremenu, mi smo se pripremili”, kazao je Delić.

Kada je riječ o stranim turustima, ističe da su uvijek dominantni Rusi.

“Ali i veliki broj turista iz Zapadne Evrope”m kaže on.

Delić dodaje da najveće interesovanje vlada za rafting.

“Ovo je idealan period za adrenalinske zavisnike. Voda je dosta visoka. Spust je ono što svako želi da doživi. Činjenica je da voda nije ista u avgustu i sad”, istakao je on.

Kaže da su svi rafting kampovi pripremili i opremu i ponude.

“Za sada su tu domaći turisti. Nadam se da ćemo u septembru mogi da kažemo da smo položili ispit i da ćemo govoriti o velikoj brojki”, istakao je Delić.

Dodao je da su se potrudili da prošire ponudu.

“Od Plužina prema šćepan Polju uredili smo stijenu za slobono penjanje. Adrenalinski zavisnici imaće oko 70 smjerova za penjanje što će im biti izuzetan način da ispune dan. Ti je i planinarenje. Pokrenuli smo priču o posmatranju životinja i slično”, rekao je Delić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније