Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Mina, objavila J.B.Č. ]

02. 06. 2020. 21:24 >> 21:20
1

HERCEG NOVI

Prve goste očekuju od 20. juna

Dolazak turista na hercegnovsku rivijeru i dalje je neizvjestan, s obzirom na otkazane aranžmane, ali neki hotelijeri prve goste očekuju nakon 20. juna, dok im se pojedini nadaju tek sredinom jula.

Direktor prodaje i marketinga u hotelu Lighthouse u Igalu, Jovan Mićunović, kazao je da se prvim gostima nadaju 20. juna.

„Pošto su mediji u regionu prenijeli informaciju o zabrani ulaska građana Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) u Crnu Goru, bilo je dosta turbulencija. Partneri su zvali, jer nijesu sigurni. Ništa nije otkazano, ali ni čvrsto garantovano da će turisti doći u broju koji je bio najavljen prije pet-šest dana. Tako da do polovine juna nećemo znati definitivan broj ljudi koji će doći“, rekao je Mićunović za Radio Jadran.

On je dodao da je hotel imao rezervisane termine skoro do polovine septembra, ali da je u posljednjem trenutku sve postalo neizvjesno. Riječ je o aranžmanima koji čine skoro 90 odsto prodaje, sa sindikatima iz Vojvodine, agencijama sa Kosova i BiH, kao i sa 50-ak osoba koji ostaju u prosjeku desetak dana.

Hoteli kompanije Carine u Bijeloj - Delfin, Park i Kumbor neće biti otvareni do 1. jula, eventualno polovine tog mjeseca, jer su im svi dolasci za jun otkazani.

Vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović, kazao je da je optimista da bi od ove sezone mogla da se iskoristi druga polovina jula, avgust i septembar.

„Računamo dok sve proradi i dođu pravi gosti, trebaće još vremena, a do tada će se vjerovatno i te mjere mijenjati. Naravno, naši objekti će u potpunosti biti prilagođeni svim mjerama i zahtjevima koje budemo morali da ispoštujemo“, naveo je Popović.

On je dodao da angažovanje radne snage sa Filipina ove godine neće biti moguće, ali da vjeruje da će u ostatku sezone biti angžovana domaća, odnosno iz zemalja okruženja.

Hunguest Hotels Sun Resort na Toploj i dalje je zatvoren, a u menadžmentu se nadaju da bi mogao početi sa radom od 20. juna. I u hotelu ACD u Meljinama se prvim gostima i to sa ruskog tržišta nadaju od 20. juna, mada to, prema riječima predstavnice Službe za prodaju Mire Čekeravac, još nije sigurno.

„Nadamo se da će između 15. i 20. juna hotel biti otvoren. Od aranžmana za sada nemamo ništa definitvno potvrđeno, neki nijesu sigurni, ali nijesu ni otkazani. Ništa nam drugo ne preostaje nego da čekamo“, saopštila je Čekeravac.

Ona je dodala da prve goste, ako sve bude kako treba, očekuju u drugoj polovini juna.

Hotelska grupa Casa del Mare, u okviru koje posluje sedam butik hotela, otvorila je objekat Mediterraneo u Kamenarima, u kojem povremeno imaju lokalne goste na jednu noć. Za par dana će otvoriti i objekat Amfora u Orahovcu, dok će ostale objekte otvarati po potrebi, odnosno u skladu sa rezervacijama.

Vlasnik kompanije, Nikola Milić, kazao je da još nemaju veliku zauzetost, ali da postoje pozitvni pomaci.

„Međutim, i dalje je to jako loše u odnosu na ono što bi trebalo da bude i ono što je bila praksa prethodnih godina. Jul će služiti vjerovatno za period postepene stabilizacije, a od avgusta očekujemo nešto konkretnije. Teško je da sve rezervacije nadomjeste ono što je za taj period stizalo prošlih godina dosta ranije, ali vjerujem da će jedan mjesec biti konkretan“, rekao je Milić.

U Crnu Goru su prvi gosti počeli da stižu u ponedjeljak, čim je na snagu stupila mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) o otvaranju granica sa 131 zemljom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније