Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 08. 2014. 16:50 >> 16:50

NEMA VREMENA ZA MOLITVE

Papa u problemu sa rasporedom

Papa Franja se i dalje nalazi u posjeti Južnoj Koreji, ali je zbog obaveza koje su poremetile raspored otkazao večernju misu zakazanu za subotu.

Rimokatolički poglavar je poslije mise održane u Seulu pred 800.000 ljudi stigao u oblast Kotogne, gdje je imao nekoliko sastanaka.

Papa je u toku službe pred oko 5.000 kaluđerica i monaha shvatio da izlazi iz svog ustaljenog rasporeda, te da neće imati vremena za samostalne molitve.

“Imamo mali problem, ako postoji ijedna stvar koju nikada ne bi trebalo da uradite, to je da preskočite svoje molitve, ali danas ćemo morati to da uradimo individualno, a reći ću vam zašto... Stigao sam helikopterom, a ako ne poletimo nazad na vrijeme, postoji mogućnost da udarimo u planinu“, istakao je papa. 

Papa Franja je prvi Rimokatolički poglavar koji je stigao u Južnu Koreju u poslednjih 25 godina, beatifikovao je 124 mučenika, pozvao na ujedinjenje Koreja, a uputio i poruke Kini.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније