Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

24. 10. 2024. 17:05 >> 17:05

Blinken

Palestincima još 135 miliona dolara humanitarne pomoći od SAD

SAD će uputiti dodatnih 135 miliona dolara humanitarne pomoći, za prečišćavanje vode i zdravstvenu njegu za Palestince u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, kao i u regionu, najavio je državni sekretar te zemlje Entoni Blinken, tokom posjete Kataru.

Kako je naveo time će se ukupna pomoć SAD povećati na 1,2 milijarde dolara od 7. oktobra, kada je Hamas napao jug Izraela, prenio je Frans pres.

Blinken je poslije razgovora u Dohi izjavio da procjenjuje da će se pregovarači sastati u narednim danima da diskutuju o sporazumu o prekidu vatre kako bi se okončao rat Izraela u Gazi, prenio je Rojters.

Američki državni sekretar je najavio pomoć Palestincima stojeći pored premijera Katara šeika Muhameda bin Abdulrahmana al Tanija i dodao da su razgovarali o opcijama kako da se smrt lidera Hamasa Jahje Sinvara iskoristi da se zasad neuspjeli pregovori pokrenu napred.

Katarski premijer je rekao da će njegova zemlja s Egiptom i SAD nastaviti nastojanja za postizanje prekida vatre u Gazi, oslobađanje izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika.

„Ovaj bolni period u regionu trebalo bi da se okonča“, rekao je premijer Al Tani koji je takođe ministar spoljnih poslova.

On je rekao i da će se američki pregovarači sastati s izraelskim u Dohi kako bi se postigao preokret.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније