Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

18. 10. 2024. 12:28 >> 12:27

ŠEF DIPLOMATIJE IZRAELA

"Gutereš vodi ekstremnu antiizraelsku i antijevrejsku agendu"

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je danas da generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš "nije pozdravio" ubistvo najuticajnijeg lidera Hamasa Jahje Sinvara, kao što je odbio da proglasi tu oružanu grupu terorističkom organizacijom nakon 7. oktobra.

"Gutereš vodi ekstremnu antiizraelsku i antijevrejsku agendu. Nastavićemo da ga označavamo kao persona non grata i zabranićemo mu ulazak u Izrael", dodao napisao je Kac na društvnoj mreži Iks (X).

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je ranije danas da ubistvo lidera Hamasa Jahje Sinvara označava "početak kraja" rata u Gazi, ali da "zadatak još nije završen".

On je rekao da je ubistvo lidera Hamasa "važan korak" u brobi protiv tog pokreta.

Izraelski mediji javili su juče da je lider Sinvar (61) ubijen u napadu iz vazduha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније