Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1/Beta ]

16. 10. 2024. 10:18 >> 10:51

6,2 Rihtera

Snažan zemljotres u istočnoj Turskoj

Snažan zemljotres pogodio je nešto prije 10 sati istočnu Tursku, a građani javljaju da je potres dugo trajao. Još nema podataka o materijalnoj šteti i žrtvama.

Prema informacijama Evropsko-mediteranskoj seizmiološkog centra, potres je imao magnitudu 6,2 stepena po Rihteru. Zemljotres se desio na dubini od devet kilometara, a podaci o razmjeri štete još nisu poznati.

Zemljotres je izazvao paniku među građanima, ali nema podataka o materijalnoj šteti i žrtvama.

Potres se dogodio u gradu Kale u provinciji Malatija, saopštilo je vladino tijelo za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama.

Međutim, osjetio se i u gradovima Dijarbakiru, Elazigu i Malatiji, prenijela je televizija HaberTurk.

U Dijarbakiru su ljudi u panici napuštali domove, dodaje se.

Malatija je jedna od 11 provincija koje je razorio snažan zemljotres koji je prošle godine pogodio djelove Turske i sjeverne Sirije.

U komentarima na sajtu EMSC građani ostavljaju poruke u kojima navode da je potres trajao dugo i da je bio jak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније