Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

16. 10. 2024. 08:47 >> 08:47
Čitaj mi:

PODACI DRŽAVNIH IZVJEŠTAJA

Mask za Trampa donirao 75 miliona dolara

Američki biznismen Ilon Maks donirao je u periodu od tri mjeseca oko 75 miliona dolara grupi za podršku republikanskom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trampu.

Navodi se to u državnim izveštajima i ističe da je američki milijarder postao ključan za Trampove napore da pobjedi na izborima 5. novembra.

Grupa America PAK (Komitet za političku akciju), koja se fokusira na mobilizaciju birača u državama u kojima su birači podijeljeni između republikanaca i demokarata - tzv. spornim državama koje bi mogle da odluče o ishodu izbora, potrošeno je oko 72 miliona dolara u periodu od jula do septembra, stoji u izvještajima podnetim Saveznoj izbornoj komisiji, prenosi Rojters.

To je više od bilo koje druge pro-Tramp super PAK grupe koja se fokusira na mobilizaciju republikanskih birača.

Mask, koji je ranije izjavljivao da je glasao za demokrate, u ovoj kampanji je napravio oštar zaokret ka desnici i sada otvoreno podržava kampanju Donalda Trampa.

Mask je u julu obećao da će finansijski podržati Trampovu kampanju, a ranije ovog mjeseca pojavio se sa republikanskim predsjedničkim kandidatom na predizbornom skupu u Pensilvaniji.

Maskove donacije grupi America PAK uvele su ga u ekskluzivni klub republikanskih mega-donatora, na kojoj prednjače bankarski mogul Timoti Melon i kazino-milijarderka Miriam Adelson, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније