Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

09. 10. 2024. 16:45 >> 16:43

PREDSJEDNIČKI KANDIDATI

Tramp u Pensilvaniji, a Haris u posjeti zapadu SAD-a

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp danas održava skupove u ključnoj državi Pensilvaniji, dok se njegova protivkandidatkinja, potpredsjednica SAD Kamala Haris priprema za još jednu posjetu zapadu SAD.

Tramp ima mitinge u Skrantonu, rodnom mjestu predsjednika Džozefa Bajdena i u Redingu, gdje se očekuje da će govoriti o ekonomiji i imigraciji u gradu s dvije trećine Latinoamerikanaca.

Uzbuđenje zbog približavanja uragana Floridi je natjeralo Trampa da odloži virtuelni skup u utorak uveče u Majamiju gdje je trebalo da govori o stanju zdravstvene zaštite.

Haris ima miting u četvrtak u Las Vegasu, u Nevadi, a potom će u Arizonu, što će biti njena druga posjeta objema državama za manje od dvije nedjelje. Ona će danas onlajn prisustvovati brifingu u Bijeloj kući o uraganu kod Floride i mjerama savezne vlade.

Uragan "Milton" se približava samo nekoliko dana pošto je uragan "Helen" ubio više od 220 ljudi u šest jugoistočnih država SAD i načinio veliku materijanu štetu koje savezne, državne i lokalne vlasti pokušavaju da ublaže, a pripremaju se za sljedeću oluju.

Haris je u utorak u Njujorku dala intervjue ABC u kojima, kako se komentariše, nije uspjela da navede kako bi se njena predsjednička administracija razlikovala od sadašnje, Bajdenove koja je kritikovana.

Tramp je na društvenim mrežama ocijenio da je Haris rekla da "ne bi radila ništa drugačije" od Bajdena koga je nazvao "najgorim predsjednikom u istoriji SAD".

Oba kandidata su reagovala na navode iz nove knjige novinara Boba Vudvorda "Rat" u kojoj tvrdi da je Tramp, dok je bio predsjednik, tajno poslao komplete za testiranje na COVID-19 ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu 2020.

Haris je na to rekla: "On daje Vladimiru Putinu komplete za testiranje na COVID, razmislite šta to znači" i nastavila: "On (Tramp) misli da mu je Vladimir Putin prijatelj. Šta je sa američkim narodom? To bi trebalo da mu je glavni prijatelj".

Tramp je oštro demantovao da je tajno slao vakcine, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio da su iz SAD stigli kompleti za testiranje, ali je negirao da je to bilo u tajnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније