Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

09. 10. 2024. 13:08 >> 13:09
Čitaj mi:

DEMANTI Kremlja

"Putin i Tramp nijesu razgovarali sedam puta od 2021."

Kremlj je demantovao danas tvrdnje iznijete u jednoj novoj knjizi, prema kojima su ruski predsjednik Vladimir Putin i republikanski kandidat za predsjednika Donald Tramp razgovarali sedam puta, od kada je Tramp otišao iz Bijele kuće 2021.

"Ne, to se nije desilo", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za ruski portal RBK.

Ta tvrdnja, koju je iznio jedan neimenovani savjetnik, objavljena je u novoj knjizi američkog novinara Boba Vudvorda, koja će izaći 15. oktobra.

Prema izvještaju američkih medija koji su imali uvid u knjigu, u njoj se takođe tvrdi da je Tramp tajno poslao testove za kovid-19 Vladimiru Putinu dok je bio u Bijeloj kući, u jeku pandemije korona virusa, dok je vladala nestašica tih testova u SAD.

Rusija je takođe kritikovala danas riječi potpredsjednice SAD i demokratske predsjedničke kandidatkinje Kamale Haris o Vladimiru Putinu, ocijenivši da se u njima ogleda frustracija SAD.

Kamala Haris rekla je u ponedjeljak da se ne bi sastala sa Vladimirom Putinom da razgovara o sukobu u Ukrajini bez prisustva Kijeva, nastojeći da pokaže jasnu razliku između sebe i svog republikanskog rivala Donalda Trampa.

"Kada bi Tramp bio predsjednik Putin bi sjedio u Kijevu već u ovom trenutku, da budemo jasni", rekla je Haris. Ona je dodala da je Tramp rekao da već od prvog dana kada bude predsjednik može da okonča rat, i naglasila da se "tu radi o kapitulaciji".

Ruska ambasada u SAD je u saopštenju danas osudila "neprihvatljive i uvredljive" riječi Kamale Haris o Vladimiru Putinu.

"To samo pokazuje frustraciju i nemoć vladajučih sredina u Vašingtonu, saopštila je ruska ambasada i osudila "ofanzivnu retoriku i bijes" SAD koji je prema Moskvi odraz njihove nesposobnosti u odnosima sa Rusijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније