Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ RTS ]

09. 10. 2024. 07:58 >> 07:56
Čitaj mi:

IZ ČASA U ČAS

Vafa: Najmanje 12 Palestinaca stradalo u napadima na Gazu; Očekuje se razgovor Bajdena i Netanjahua

Izrael je ponovo gađao Bejrut i Damask tvrdeći da su mete napada u prijestonicama Libana i Sirije Hezbolahovi operativci. Dok sukobi na Bliskom istoku eskaliraju SAD pokušavaju diplomatskim kanalima da ubijede Iran i druge arapske zemlje da pomognu u iznalaženju rješenja koje bi dovelo do primirja na svim frontovima.

Hezbolah: Odbijamo napade IDF-a na jugu Libana

Libanska grupa Hezbolah saopštila je na Telegramu da su njeni borci lansirali artiljeriju i rakete na izraelske trupe na jugozapadu Libana.

Napadi u oblasti Labunea primorali su izraelske trupe da se povuku, saopštila je libanska grupa, a prenijela Al Džazira.

Hezbolah je prethodno saopštio da su se njegovi borci sukobili sa izraelskim trupama u libanskom gradu Blida.

Grupa je istakla da izraelska vojska nije bila u stanju da napreduje, otkako je, prije nedelju, dana pokrenula kopnenu operaciju.

Izraelska vojska je, u međuvremenu, saopštila da su u posljednja dva dana tri njena vojnika teško ranjena u borbama u južnom Libanu.

Vafa: Najmanje 12 Palestinaca ubijeno tokom noći u napadima na Gazu

Najmanje 12 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima tokom noći u sjevernoj i centralnoj Gazi, javila je novinska agencija VAFA.

Devet članova iste porodice ubijeno je u napadu na njihovu kuću u naselju Šudžaja u sjevernoj Gazi, saopštio je palestinski Crveni polumjesec.

U izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnoj Gazi još troje je ubijeno, uključujući dijete, a više osoba je ranjeno u izraelskom napadu.

Bajden danas razgovora sa Netanjahuom

Američki predsjednik Džozef Bajden planira danas telefonski razgovor sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom o potencijalnim vojnim akcijama protiv Irana, izvijestio je portal Aksios, pozivajući se na tri američka zvaničnika.

Prema neimenovanim izvorima na koje se američki portal poziva, SAD žele da iskoriste ovaj razgovor kako bi pokušale da utiču na izraelski odgovor na iranske provokacije.

Sjedinjene Države i arapske države započele su tajne pregovore sa Iranom o sveobuhvatnom prekidu vatre sa ciljem smirivanja svih sukoba odjednom, prenosi izraelski Kanal 12.

U izvještaju se navodi da Izrael trenutno nije uključen u inicijativu, ali se dodaje da su visoki izraelski zvaničnici obaviješteni o tome.

Mreža napominje da nije jasno kako će napori uticati na Gazu, koja je složenija od ostalih frontova zbog želje Izraela da nastavi borbu čak i nakon potencijalnog sporazuma o taocima i Hamasovog zahtjeva za povlačenje Izraela.

Dotle, Izrael nastavlja sa raketiranjem Damaska i Bejrutu navodeći da su čelnici Hezbolaha mete napada na prijestonice Sirije i Libana.

Izraelska vojska je saopštila da je za nedjelju dana kopnenih operacija na jugu Libana eliminisala više od 200 operativaca Hamasa i uništila značajnu količinu oružja i tunela koje je Hezbolah koristio za napade na sjever Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu tvdi i da su eliminisani potencijalni nasljednici ubijenog lidera hezbolaga Hasana Nasralaha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније