Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Beta ]

08. 10. 2024. 18:15 >> 18:25
Čitaj mi:

KASEM

Lider Hezbolaha: Pojačaćemo raketne napade širom Izraela

Vršilac dužnosti lidera Hezbolaha Naim Kasem izjavio je danas da su vojne sposobnosti te organizacije "netaktnute" i da će pojačati raketne napade širom Izraela.

"Ispaljujemo stotine raketa i desetine dronova. Veliki broj naselja i gradova je pod vatrom otpora. Naše vojne sposobnosti su u redu i naši borci su raspoređeni duž linija fronta", naveo je Kasem.

Dodao je da izraelska vojska ne napreduje, iako je pokrenula kopnenu invaziju.

On je u govoru preko televizije poručio da je komandante ubijene u višenedeljnom izraelskom bombardovanju Libana zamenio drugima. Tada je ubijen veći dio komande Hezbolaha i lider Hasan Nasralah.

Kasem je naveo da će Hezbolah imenovati novog lidera koji će naslijediti Nasralaha, ali da su "okolnosti teške zbog rata".

Izraelska vojska je saopštila da u invaziji učestvuje četvrta divizija te da se kreće ka zapadu, ali se čini da su operacije i dalje ograničene na uski pojas duž granice Libana.

Vojska tvrdi da je pogodila stotine meta Hezbolaha, razbila njegovu infrastrukturu duž granice i ubila stotine boraca Hezbolaha. AP navodi da ove tvrdnje nisu potvrđene.

Hezbolah ispaljuje rakete na sjever Izraela od 8. oktobra 2023. godine, dan pošto je palestinski pokret Hamas iznenada napao jug Izraela, što je bio okidač osvetničkog rata Izraela u Gazi.

Hezbolah i Hamas su saveznici Irana, a Hezbolah tvrdi da napada Izrael iz solidarnosti s Palestincima i da će prekinuti napade kada prestane rat u Gazi.

Izrael je poslednjih nedelja intenzivirao napade na Hezbolah u Libanu i tvrdi da će se tako nastaviti dok se desetine hiljada raseljenih izraelskih građana ne vrate u svoje domove na sjeveru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније