Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B.

02. 10. 2024. 15:22 >> 15:39

NA PELOPONEZU gori već četiri dana

Grčki vatrogasci napreduju u suzbijanju šumskih požara

Stotine vatrogasaca, stanovnika i avioni za gašenje požara napreduju u suzbijanju šumskih požara koji četiri dana gore na Peloponezu, u južnoj Grčkoj, javile su danas vlasti.

Vatrogasna služba saopštila je da se povlači požar u kojem je u nedjelju poginulo dvoje mještana i da se vatrogasne snage usmjeravaju na gašenje malih raštrkanih žarišta unutar opustošene oblasti.

Po satelitskim mapama koje je objavila grčka Meteorološka služba požar je zahvatio 6.500 hektara stenovitog i planinskog terena u Korintiji, na Peloponezu. Za sada nije poznat uzrok tog požara, a zvaničnici smatraju da se vjerovatno radi o nemaru.

Danas je angažovano 570 vatrogasaca, sa 160 vatrogasnih vozila i 11 aviona. Djeluju i tri aviona iz Italije i Hrvatske poslata pošto je Grčka tražila pomoć drugih članica EU. Naređena je preventivna evakuacija šest sela, mada su vatrogasci uspjeli da požar zadrže izvan tih mjesta. Oštećeno je nekoliko udaljenih zgrada i izgorjela je jedna crkva.

Ove godine je u Grčkoj bilo 4.500 šumskih požara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније