Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

01. 10. 2024. 12:06 >> 12:06
Čitaj mi:

Bez zabrinutosti za ishod izbora u SAD

Rute od danas generalni sekretar NATO-a: Nastaviti podršku Ukrajini

Mark Rute, koji danas preuzima dužnost generalnog sekretara NATO, izjavio je da nije zabrinut za ishod novembarskih predsjedničkih izbora u SAD i poručio da će NATO nastaviti podršku Ukrajini.

"Nijesam zabrinut. Poznajem oba kandidata veoma dobro i četiri godine sam radio sa (bivšim predsjednikom SAD) Donaldom Trampom", rekao je bivši holandski premijer novinarima, neposredno prije zvaničnog stupanja na dužnost generalnog sekretara.

Rute je ranije naveo tri prioriteta svog četvorogodišnjeg mandata. To su podrška Ukrajini, jačanje "kolektivne odbrane" NATO i razvoj međunarodnog partnerstva sa trećim zemljama.

Rute na mjestu generalnog sekretara NATO nasljeđuje Norvežanina Jensa Stoltenberga, koji je deset godina bio na čelu Alijanse.

Prenos dužnosti odvija se u sjedištu NATO-a u Briselu, u okviru sastanka Atlantskog saveta, političkog tijela NATO koje okuplja ambasadore zemalja članica.

Sastanak otvara 65-godišnji Stoltenberg, a zatvoriće ga 57-godišnji Rute.

Stoltenberg je danas ocijenio da je NATO "u dobrim rukama" dolaskom nekadašnjeg holandskog premijera na čelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније