Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Glas Amerike ]

01. 10. 2024. 08:43 >> 08:43
Čitaj mi:

RAJAN RAUT

Osumnjičeni za planiranje atentata na Trampa se izjasnio da nije kriv

Rajan Raut koji je optužen da je planirao ubistvo republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa na njegovom golf terenu na Floridi, izjasnio se u ponedjeljak da nije kriv po nekoliko federalnih optužbi.

 

Njegova advokatica Kristi Militelo je izjavila da se on izjasnio da nije kriv tokom kratkog suđenja u federalnom sudu u Vest Palm Biču i zatražio suđenje sa porotom.

U bež zatvorskoj uniformi i sa okovima na zglobovima i gležnjevima, Raut je odgovorio sa "Da, Vaša visosti", kada ga je sudija pitao da li je upoznat sa optužbama protiv njega.

On je uhapšen 15. septembra nakon što je agent Tajne službe video cijev puške kako viri iz grmlja na obodima golf terena na Vest Palm Biču gdje je Tramp igrao golf. Agent je otvorio vatru i Raut, koji je biježao kolima, ubrzo je uhapšen.

Optužen je za pokušaj ubistva predsjedničkog kandidata, napad na federalnog oficira i prekršaje sa vatrenim oružjem. Federalni sudija presudio je prošle nedjelje da Raut koji je prijavljen kao stanovnik Havaja, treba da ostane u pritvoru.

FBI analiza njegovog telefona pokazala je da je bio na Floridi od 18. avgusta, a njegovi uređaji su locirani više puta između tog datuma i 15. septembra u blizini Trampovog golf terena i njegove rezidencije u Mar-a-Lagu, kako navode tužioci.

Podaci zabilježeni u mobilnom telefonu pokazali su da je Raut možda čekao u tom području skoro 12 sati - od oko 2 sata ujutro do oko 1:30 popodne. - kada je uočen pištolj, navodi se u krivičnoj prijavi. Istražitelji su na licu mjesta pronašli napunjenu pušku sa optičkim nišanom, digitalni fotoaparat i plastičnu kesu sa hranom, navodi se u prijavi.

Sudski spisi navode da je navodno ostavio kutiju u kući neidentifikovane osobe nekoliko mjeseci prije pokušaja atentata sa raznim pismima.

U jednom pismu, upućenom „Svijetu“, navodno je pisalo: „Ovo je bio pokušaj atentata na Donalda Trampa, ali mi je tako žao što sam vas iznevjerio. Dao sam sve od sebe i dao sam sve što sam mogao da prikupim. Sada je na vama da završite posao, a ja nudim 150.000 dolara onome ko može da završi posao", naveo je Raut u pismu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније