Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

27. 09. 2024. 17:46 >> 17:50
Čitaj mi:

Dugoočekivani sastanak

Tramp i Zelenski se sastali u Njujorku

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastao se danas u Njujorku sa republikanskim kandidatom za predsjednika SAD Donaldom Trampom.

Dugoočekivani sastanak došao je u trenutku pojačane tenzije između njih dvojice zbog razmimoilaženja oko američke podrške Ukrajini u ratu sa Rusijom.

Nakon što su zajedno stigli u konferencijsku salu, Tramp je rekao da je "činjenica da smo danas zajedno veoma dobar znak".

Susret je bio u Trampovom tornju u Njujorku, dan nakon što se potpredsjednica Kamala Haris, Trampova demokratska protivnica na predsjedničkim izborima, sastala sa ukrajinskim liderom i pružila mu podršku.

Bliži se dan izbora, a Tramp i Harisova zauzimaju različite stavove o podršci Ukrajini u trećoj godini njenog rata sa Rusijom.

Tramp je insistirao na tome da SAD treba da "izađu" i prekinu svoje miješanje u rat u Ukrajini.

Današnji sastanak umalo nije otkazan, uprkos tome što je kancelarija Zelenskog saopštila da je nešto ipak planirano tokom posjete ukrajinskog lidera Generalnoj skupštini UN.

U intervjuu za Njujorker koji je objavljen ranije ove nedjelje, Zelenski je implicirao da Tramp ne razumije sukob. On je rekao da je Trampov potpredsjednik Džej Di Vens "previše radikalan" i da se u suštini zalagao da Ukrajina "prinese žrtvu" tako što bi se "odrekla svojih teritorija".

Tramp je u srijedu u Sjevernoj Karolini rekao da bi "svaki pa i najgori dogovor bio bolji od onoga što imamo sada".

Dok su Tramp i Vens kritikovali podršku SAD Ukrajini, drugi republikanci podržali su Kijev i ocijenili da je podrška u interesu Amerike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније